150 de copii din zona rurala beneficiaza de dotari noi cu echipamente IT, mobilier si rechizite, in cinci centre „Scoala dupa Scoala”  •	Centrele se afla in judetele Valcea, Dolj, Ialomita, Cluj si Vaslui

150 de copii din zona rurala beneficiaza de dotari noi cu echipamente IT, mobilier si rechizite, in cinci centre „Scoala dupa Scoala” • Centrele se afla in judetele Valcea, Dolj, Ialomita, Cluj si Vaslui


Bucuresti, 7 decembrie 2017 – Cinci centre de tip „Scoala dupa Scoala” din mediul rural au fost dotate cu echipamente IT, mobilier si rechizite, beneficiarii acestei schimbari fiind 150 de copii din familii defavorizate din comunele Scundu, judetul Valcea, Breasta, judetul Dolj, Rosiori, judetul Ialomita, Camarasu, judetul Cluj si Pungesti, judetul Vaslui. Proiectul face parte din programul Investitie in Mediul Rural, al Fundatiei Vodafone Romania si este derulat in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania. Finantarea acordata de Fundatia Vodafone Romania pentru acest proiect se ridica la peste 630.000 lei.

Dotarea centrelor a fost adaptata la nevoile copiilor si consta, printre altele, in laptopuri, tablete, imprimante, boxe portabile, aplicatii educationale, pachete complete de table interactivebanci individuale si scaune cu inaltime reglabila, parchet, dulapuri si saltele de relaxare pentru copii. Acestora li se adauga rechizitele de care copiii au nevoie in activitatea scolara, ei urmand sa beneficieze, de asemenea, de luni pana vineri, de un pranz cald servit in centre.

Programa centrelor include atat activitati de remediere scolara la limba romana si matematica, cat si activitati nonformale. Programul are si o componenta pentru cadrele didactice, prin care 10 dintre profesori participa la cursuri de formare periodice, precum si modulul Scoala parintilor, care ii ajuta pe parintii celor 150 de copii sa isi imbunatateasca abilitatile si comportamentul parental.

Decizia Fundatiei Vodafone Romania de a investi in centrele de tip „Scoala dupa Scoala” se bazeaza pe rezultatele studiului „Investitie in educatia copiilor din mediul rural” realizat in prima parte a anului 2017. Conform acestuia, peste doua treimi din unitatile de invatamant din mediul rural se confrunta cu cel putin un factor de risc educational, cum ar fi rezultate slabe la evaluarea nationala, risc de abandon scolar, rate ridicate de absenteism si repetentie, si cu unul sau mai multi factori de risc socio-educationali, cum ar fi elevi proveniti din familii dezavantajate economic sau spatii si dotari materiale insuficiente. Studiul, care poate fi citit integral aici, recomanda centrele de tip „Scoala dupa Scoala” ca solutie de prevenire a abandonului scolar.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 de milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International, prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. World Vision Romania este o fundatie crestina care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy, punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Fundatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 27 de ani de prezenta in Romania, fundatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete. World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras, de aceea, in comunitatile rurale unde este prezenta, desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Proiectele sale se concentreaza pe transformarea comunitatilor si a membrilor acestora, pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil. Mai multe detalii despre fundatie: www.worldvision.ro, www.facebook.com/WorldVisionRomania, blog.worldvision.ro/

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord