Limba germana pentru turistii care iubesc Romania

Limba germana pentru turistii care iubesc Romania


Sunt ani de cand germanii vin cu drag in tara noastra. Unii si-au petrecut tineretea in Ardeal si au ales sa se intoarca in tara de bastina, dar dorul ii rechema din cand in cand in acest colt de Rai. Altii au mormintele bunicilor aici, din timpul razboaielor si vin sa puna o floare. Unii vin fiindca iubesc acesta tara, pe locuitorii ei, mancarea si bautura, dar si ospitalitatea ce se gasesc din belsug aici.
Daca ei ne iubesc atat de tare si renunta la vacantele exotice de dragul tarii din tinutul temperat cu toate formele de relief si imperfectiunile ei, legate de infrastructura, de ce sa nu le multumim in limba lor pentru asta?

Nu este o limba “rara” si nici grea, din moment de ILSC.ro organizeaza cursuri germana companii!
Marcile germane sunt bune, cheltuielile pe care le fac aici notabile, haideti sa dovedim ca le apreciem eforturile. Destul ca ei vin la noi fizic, sa le venim in intampinare lingvistic si spiritual! Ar fi nedrept ca atunci cand un grup de turisti germani ocupa o statiune, populeaza un hotel si fac atata consumatie sa li se vorbeasca in romana sau in engleza!

Cu profesori de la ILSC.ro efortul nici nu este asa de mare fiindca ei vin la adresa indicate de manager, iar tarifele pentru clientii fideli sunt personalizate. Tactul pedagogic al profesionistilor institutiei facad adultii sa se simta ca la o ora de divertisment, ca la o intalnire in oras cu prieteneii, nu ca la scoala!
Sunt organizate sedinte de convorbiri in limba lui Kant, avand ca pretext filmulete sau articole din ziar tematice. Salariatii companiei sunt pregatiti intr-unul dintre domeniile de interes: medicina, contabilitate, afaceri, secretariat, constructii, iar afacerile pot fi impinse usor in zona turismului pentru ca oaspetilor germani sa li se faca o primire regeasca.

In Ardeal inca se practica educatia curtoaziei prin limba. Slavici declara ca a fost invatat de catre mama lui din frageda pruncie sa-l salute pe ungur in maghiara, sa-i adreseze un cuvant amabil sasului in limba sa si astfel sa ii faca prieteni pe toti aratandu-le politete maxima.
Roadele unei asemenea investitii pentru companie sunt de durata si au o valoare inestimabila. Prestigiul celor care vorbesc la perfectie limbi straine creste pe masura ce acestea sunt mai grele, iar invatarea lor presupune un efort mai mare.

Germania este o forta economica, iar cunoastearea limbii acestui popor inseamna obtinerea cu efort minim a unei serii intregi de oportunitati. De la turism se ajunge rapid la schimburi culturale si comerciale avand in vedere dinamismul globalizarii.
Acestea au fost rationamentele care au stat la baza organizarii de cursuri de limba germane pentru salariatii companiei noastre si s-a dovedit ca a fost cea mai fructuoasa alegere posibila.
Numarul turistilor germani s-a triplat de cand in pensiunile din Apuseni si in statiunile din Ardeal li se vorbeste in limba lor.
-Aici avem prieteni adevarati, au spus ei cu multumire! Ne vorbiti in limba noastra, ne tratati regeste, iar noi sfarsim prin a ne simti ca acasa!

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord