Casa de Amanet salvatoare

Casa de Amanet salvatoare


Intru in varful picioarelor. Ingerasul nostru are febra mare. I s-au ars buzusoarele si delireaza. Am fost ieri la medic si i-am luat reteta, dar nu am bani sa ma duc la farmacie. Ei, da, de multe ori viata unui om valoreaza mai putin decat 100 de lei. Suna cinic, dar adevarat.

Imi vine sa alerg pe strazi si sa strig:

-Nu am bani sa-i cumpar medicamente copilului, dar orgoliul ma impriedica sa fac asta!

Si totusi trebuie sa gasesc o solutie! Privesc pe masa verigheta scoasa de pe deget de ciuda. Si de data asta ne-a lasat la greu ca de fiecare data si a plecat. “Dispare ca magarul in ceata, iar tu ii dai mereu o sansa, ma cearta mama!”

-Imi pot salva copilul cu verigheta si asta-i tot ce conteaza, spun linistita!

S-a inserat, dar nu-mi pasa. O chem. Pe vecina de la 2 sa stea cu Maria. Intre timp caut locatii casa amanet pe internet. In seara asta trebuie sa-i dau pastilutele si siropelul sa-i scada febra.  Voi gasi eu o farmacie non-stop.

Iata lista locatiilor caselor de amanet: Casa Amanet Auto Piata Montreal, Casa Amanet Mihalache, Casa Amanet Iuliu Maniu, Casa Amanet Tineretului, Casa Amanet Bobocica, Vitan, Casa Amanet Mosilor, Casa Amanet Universitate, Casa Amanet Timpuri Noi Bucuresti, Casa Amanet Unirii Bucuresti, Casa Amanet Aparatori Bucuresti, Casa Amanet crangasi Bucuresti, Casa Amanet Magheru Bucuresti si Casa Amanet Dunarii Alexandria.

Binecuvantez numarul mare al locatiilor si actionez rapid. S-a facut deja ora 21 cand vecina bate la usa. Este batrana, dar cu multa iubire in suflet. Nu a venit prea tarziu fiindca sansa imi surade din nou. Locatiile din Magheru si Mosilor sunt non-stop. Afara ploua cu galeata, tuna, trosneste, dar voi infrunta totul sa ajung pe Magheru. Voi merge pe jos doua-trei statii de autobuz fiindca mi-e frica sa fac blatul si voi gasi si o farmacie deschisa. Casele de Amanet imi apar acum intr-o lumina salvatoare fiindca stau acolo la dispozitia noastra, celor care avem nevoie de bani.

Doamne, cat de buni pot fi oamenii care nu dorm sa ne imprumute pe noi cu bani! Se apropie Craciunul si noi nu avem nimic, decat boala Marie. De-odata ma cuprinde o furie pe desertaciunile vietii si imi scot cerceii din urechi, iau verigheta si inelul de logdna si sunt decisa sa amanetez tot ca ea sa se faca bine si sa ne pregatim regeste de sarbatoare.

10 grame de aur de 22 de karate imi vor aduce 1380 de lei. De ce or fi pastrand oamenii inelele, colierele, verighetele si cerceii, cand au probleme financiare, cand exista case de amanet care iti ofera un pret corect sau un imprumut rapid si au program non-stop sa vina in intampinarea asteptarilor celor care au nevoie?

Ploua, ploua, ploua, dar nu-mi pasa! Ma intorc triumfatoare cu banii in portofel, cu medicamentele intr-o punga, cu paine calda si unt bun pentru fetita. I-am luat si fructe si carnita, iar maine o rog pe vecina sa stea cu ea putin si fac cumparaturi de sarbatori.

Ce m-as fi facut daca nu exiastau casele de amanet si daca unele dintre ele nu aveau program non-stop?

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord