Review camera de bord – SJCAM SJDASH

Review camera de bord – SJCAM SJDASH


In acest articol vom arunca o scurta privire asupra primei camere destinate bordului masinii realizata de catre producatorul de camere video sport SJCAM. Camera se numeste SJDASH, insa veti gasi aceasta noua camera si sub denumirea de M30, chiar daca pe site-ul oficial al producatorului apare prima denumire.

Care este diferenta intre o camera video sport si camera de bord?
Raspunsul este unul destul de usor, camerele de actiune sunt create pentru a fi robuste, rezistente la apa si sa poate fi utilizate predominant in situatii extreme. Cu toate acestea, oamenii folosesc aceste camere si in mod uzual, in viata de zi cu zi, pentru vacante, sarbatori, etc. Un dashcam, pe de alta parte, este facut exclusiv pentru a face inregistrari din masina, al carui scop principal este filmarea traficului. Spre deosebire de camera de actiune, care este dinamica, camera de bord este statica, aceasta sta montata pe parbriz si inregistreaza traficul.

Accesorii camera de bord SJDASH
Asa cum am mai mentionat, aceasta camera nu este una de actiune, asadar nu are nevoie de foarte multe accesorii. Nu este construita pentru a functiona sub apa sau pentru a fi montata pe o casca, o placa de surf sau pe bicicleta. Scopul sau principal este sa ramana fixa si sa inregistreze prin parbrizul masinii. Asadar, putinele sale accesorii sunt minime, insa de foarte buna calitate:
• suportul cu ventuza pentru parbriz
• un cablu USB de 3,5 metri
• un incarcator auto dublu USB (1A + 2.4A)

Accesoriile sunt de o calitate foarte buna. Am fost putin sceptic in ceea ce priveste suportul cu ventuza, dar dupa doua saptamani in care a functionat in plin soare acesta inca se mentine ferm pe parbrizul masinii. De asemenea, camera are si o montare rapida, trebuie doar sa puneti lentila camerei pe suport si se va prinde automat cu o clema.

Apoi, in pachet exista si cablul USB de 3,5 metri. Poate va pare foarte lung, insa este perfect pentru a fi ascuns sub chederele masinii, astfel incat sa nu il lasati sa atarne prin mijlocul parbrizului. De asemenea, incarcatorul USB este fantastic, deoarece cu iesirea de 1A puteti mentine camera pornita, iar cu cea de 2.4A puteti incarca un telefon rapid.

Calitatea constructiei
Designul camerei si accesoriile sale sunt incredibil de bune si, mai presus de toate, functionale. Camera este foarte usoara si mica. Culoarea este un negru foarte elegant, are muchii cromate la fel ca si incarcatorul USB.

Ecranul acestei camere de bord este larg si foarte vizibil, iar lucrurile sunt usor de citit pe acesta. De asemenea, functioneaza bine chiar si cand bate soarele direct in el. Sub ecran exista patru butoane tactile unde puteti face diferite setari rapide. Pe partea stanga este singurul buton fizic al acestei camere, butonul de pornit / oprit. Pe partea superioara veti gasi portul USB, iar in partea dreapta slotul pentru cardul SD.

Calitatea video
Calitatea video al camerei SJDASH este buna buna. Datorita unghiului larg de vizualizare (140 de grade), veti avea o viziune extraordinara asupra a ceea ce este in fata dvs. Camera are o singura rezolutie, 1920 x 1080 la 30 fps. Calitatea este buna, dar nu cea mai buna, deoarece are un bit destul de redus de 15000 kbs si, pentru a face o comparatie rapida, camerele de actiune obisnuite au aproximativ 30000 kbs.

Pentru aceasta camera, rezolutia inseamna detalii mici. Avand in vedere ca aparatul are un senzor mic de numai 2 MP, face totusi o treaba excelenta. De asemenea, am fost uimiti de cat de bine poate manipula culorile si situatiile de lumina dificila. Din pacate camera nu are si stabilizare de imagine, functie care pentru drumurile din Romania ar fi fost foarte utila.

Aplicatia WiFi
Da, aceasta camera are WiFi, dar aplicatia de smartphone este minima – la fel ca si meniul. Chiar si asa, aplicatia este una bine construita si functioneaza foarte rapid, exact asa cum ar trebui sa fie orice aplicatie de acest gen.

Bateria
Aceasta camera de bord nu are baterii, are un condensator, care este standard pentru un astfel de gadget. Condensatoarele sunt mai durabile si pot rezista perioade mai lungi de inregistrare fara a se supraincalzi. Acest lucru inseamna ca aparatul nu poate functiona cand este deconectat de la sursa de alimentare. Am uitat sa mentionam anterior, cu un card SD de 32 de GB puteti inregistra aproximativ 5 ore de videoclipuri.

Concluzie
Aceasta camera este una de buna calitate, iar preturile vor fi bune si in Romania (la noi incare nu a aparut). Accesoriile cu care vine in pachet sunt pur si simplu grozave, de cea mai buna calitate. Utilitatea unei camere de bord este clara pentru toata lumea, va poate ajuta in multe situatii cand alti participanti la trafic incearca sa va scoata vinovat in cazul unui accident.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord