Dotarea cu echipamente performante in bucatarie, decisive pentru prepararea retetelor asemenea profesionistilor

Dotarea cu echipamente performante in bucatarie, decisive pentru prepararea retetelor asemenea profesionistilor


Esti pasionat de arta culinara si totdeauna ai apreciat mancarea realizata cu maiestrie de bucatarii profesionisti, ai savurat, la fiecare iesire la restaurante cu reputatie,  meniurile speciale ale acestora si ti-ai dorit sa poti sa ai aceleasi reusite gastronomice in propria bucatarie. Ai experimentat tot felul de retete, ai urmat cu fidelitate toti pasii in prepararea acestora si chiar daca ai primit laudele celor care ti-au savurat preparatele, fiind un perfectionist ai considerat ca parca lipseste ceva pentru a te declara si tu cu adevarat multumit de ceea ce realizezi in bucataria proprie.

Pentru ca, desi de talent si pasiune  nu duci lipsa, ai sesizat mai mereu diferente in dezavantajul tau in privinta rezultatului final al retetelor testate in restaurant si experimentate apoi de tine  acasa. Un raspuns la aceasta situatie poate fi si utilizarea de catre cei din industria serviciilor alimentare, alaturi de un personal calificat si bine instruit, a unor echipamente si utilaje performante, specifice sectorului Horeca, acestea avand un rol esential in calitatea inalta a produselor alimentare oferite clientilor.

Chiar daca aceste echipamente speciale se adreseaza in special afacerilor din domeniul serviciilor alimentare, exista o gama diversa care poate fi utilizata  cu succes si in bucataria de acasa, care vor aduce la un alt nivel realizarile culinare ale celor pasionati de gastronomie. Astfel, pot fi achizitionate cuptoare cu convectie, aparate extrem de performante, care vor ajuta la gatirea uniforma a preparatelor, au functii multiple, precum coacere, dezghetare, preincalzire,  pot gati simultan mai multe feluri de mancare fara a determina un amestec de mirosuri, iar dotarile acestora sunt de ultima generatie.

In functie de model, cuptoarele cu convectie au panouri grafice personalizate, control digital cu aproape 100 de programe, sisteme bidirectionale de ventilatie, reglare digitala a injectiei de apa, setare automata la preincalzire, lumini halogene, toate menite sa ofere la final o mancare delicioasa, ale carei ingrediente isi vor pastra calitatile nutritive, alaturi de textura si culoarea imbietoare a produsului. De asemenea, de un real ajutor pentru  bucataria personala este si utilizarea altui echipament profesionist, utilizat in industria Horeca, respectiv gratar cu roca vulcanica.

Exista diverse modele, functioneaza pe gaz, pot avea gratar din fonta, au aprindere piezoelectrica, arzatoare din fonta, independente, gratar ajustabil pe mai multe nivele, sertare destinate colectarii grasimii care rezulta din procesul de coacere, iar aceste dotari speciale contribuie la prepararea fara cusur a retetelor din carne, peste sau legume.

+ There are no comments

Add yours