Cogenerarea, solutie eficienta in economisirea de energie

Cogenerarea, solutie eficienta in economisirea de energie


In prezent toti specialistii au in vedere punerea la punct a unor sisteme de cogenerare atat pentru gospodariile individuale, cat si pentru firme, ferme sau diferite societati. De pilda instalatorii care aduc apa curenta intr-o casa, trec o conducta rezistenta prin soba pentru a asigura necesarul de apa calda, fara costuri suplimentare. La nivel industrial, acest lucru se poate realiza cu ajutorul centralelor de cogenerare de inalta eficienta.

Stiut fiind ca vine iarna si multe dintre case au centrale, se impune achizitionarea unor generatoare curent menite sa asigure functionarea centralelor in cazul caderilor de energie. Au fost cazuri in care apa a inghetat pe conducte sau centrala a explodat  lasand locuinta fara caldura in miezul iernii si provocand imbolnavirea grava a locatarilor.

Generatoarele sunt de multe tipuri, iar pentru asigurarea energiei electrice permanente, toate sunt utile, in functie de accesul posesorului la materia prima de alimentare ale lor. Generatoare pe gaz sunt functionale numai in zonele si locatiile racordate la gaz. Evident ca gospodarii prevazatori vor lua in calcul eventualele fisuri si la instalatia de gaz si se vor gandi la solutii alternative.

Pentru persoanele care lucreaza de acasa si au nevoie de computere, caldura si lumina este necesar generator benzina, cu amendamentul ca in gospodaria sau unitatea de productie respectiva trebuie sa existe provizii de combustibil pastrate in conditii de maxima securitate, stiut fiind cat este benzina de inflamabila. In plus, multi dintre cunoscatori afirma ca “apa din benzina” ingheata, prin urmare se impune prezenta unor rezervoare de combustibil in care sa se pastreze benzina  pentru generatoare, fiindca iarna drumurile sunt blocate si nu se poate ajunge la statiile PETROM.

Un generator diesel este mai economic decat cel pe benzina dat fiind costul putin mai redus al motorinei, dar motorina ingheata mai repede decat benzina acesta fiind un dezavantaj si este mai putin inflamabila decat acesta aspect care constitue un avantaj.

Recomandam cu insistenta ca in intreprinderile mari sa  existe cate un generator din fiecare categorie fiindca productia nu poate fi intrerupta, iar in gospodariile individuale sa se gaseasca  doua generatoare care sa fie functionale: unul pe gaz si altul pe benzina sau motorina sau unul pe motorina si altul pe benzina.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord