Sa merg la cursuri de limbi straine sau sa invat din carti?

Sa merg la cursuri de limbi straine sau sa invat din carti?


De curand am terminat un curs de limba germana. Germana este limba cu care am intrat prima data in contact cand eram in liceu. Insa, nu am facut-o la un nivel la care as fi vrut. Acum insa, am zis ca mi-ar fi de folos un astfel de curs. O limba straina invatata bine nu are cu ce sa strice, dimpotriva.

Am gasit un centru de limbi straine la care o prietena facea cursuri de limba italiana si m-am inscris si eu. Am fost extrem de multumita si recomand tuturor celor care vor sa invete o limba straina sa se inscrie la cursuri.

Initial am zis ca imi cumpar carti si invat din carti. Insa, mi-am amintit ca asa am facut si dupa terminarea liceului, cand nu stiam prea bine limba engleza. Degeaba am cumparat carti, deoarece pana la urma am facut cursuri de engleza.

Cei care nu isi permit sa faca astfel de cursuri pentru limbile straine pe care vor sa le invete pot sa incerce sa invete din carti, insa e putin mai greu. Cand mergi la cursuri e mai simplu deoarece de multe ori profesorii vorbesc nativ limbile predate, ai posibilitatea de a lega conversatii in limba dorita, ti se explica ce nu intelegi si asa mai departe. Eu personal prefer cursurile.

In curand vreau sa ma inscriu si la cursuri de spaniola. De ce? Pentru ca imi place cum suna aceasta limba. Am fost in vreo 3 vacante in Spania si nu ma mai saturam sa o aud. Ma descurc destul de ok la conversatii, insa, vreau sa invat la un alt nivel.

Daca si tu vrei sa inveti o limba straina, iti sugerez sa te inscrii la cursurile unui centru acreditat de limbi straine. Vei vedea ca vei invata limba respectiva simplu si rapid.

Categories

+ There are no comments

Add yours