Philip Morris International anunță prima rundă de proiecte care vor fi finanțate prin programul PMI Impact, o inițiativă globală în valoare de 100 mil. USD având ca scop combaterea comerțului ilicit

Philip Morris International anunță prima rundă de proiecte care vor fi finanțate prin programul PMI Impact, o inițiativă globală în valoare de 100 mil. USD având ca scop combaterea comerțului ilicit


Philip Morris International Inc. („PMI”) (NYSE / Euronext Paris: PM) a anunțat lista celor 32 de proiecte selectate în cadrul primei runde de finanțare din programul PMI IMPACT, o inițiativă globală în valoare de 100 milioane USD, având ca scop dezvoltarea și implementarea proiectelor dedicate combaterii traficului ilicit și infracțiunilor asociate acestuia.

Consiliul Experților PMI Impact a revizuit și selectat proiecte din peste 200 de propuneri primite de la organizații non-guvernamentale, entități private, precum și universități și instituții de cercetare din 42 de țări. Contribuțiile care vor fi alocate în această primă rundă sunt în valoare de aproximativ 28 milioane de dolari, iar proiectele vor fi derulate în 18 țări, printre care și România.

Soluțiile creative și acțiunile inovatoare propuse prin aceste proiecte selectate pot contribui semnificativ la progresul eforturilor globale împotriva comerțului ilegal și la reducerea consecințelor profunde ale criminalității asupra economiei, societății și securității globale”, a declarat Jürgen Storbeck, membru al Consiliului de Experți. “Felicităm candidații care au fost selectati pentru proiectele trimise și ne dorim să le vedem implementate cu succes.”

Proiectele selectate acoperă o gamă largă de activități atât la nivelul Uniunii Europene, dar și în țările vecine, în conformitate cu tema primei etape din program. Multe proiecte abordează nu numai comerțul ilegal cu țigarete, ci merg mai departe și ating legăturile dintre criminalitatea organizată, terorism, traficul online și offline și interdependența dintre diferitele forme de comerț ilegal.

Este impresionant să observăm o plajă atât de largă de viziuni noi în abordarea esenței acestei probleme complexe. Comerțul ilicit cu țigarete reprezintă doar o parte a unui fenomen infracțional în creștere și conștientizăm faptul că numai prin acțiunile coordonate ale numeroaselor instituții abilitate din domeniul public precum și ale entităților din mediul privat putem pune capăt acestor activități ilegale care afectează consumatorii și afacerile legale și permit ca infractorii să prospere”, a declarat Alvise Giustiniani, Vice-Președinte Strategie & Prevenție Anti-Illicit al PMI.

Proiectele vor fi finalizate în următorii doi ani, conform estimărilor reprezentanților companiei, și vor include:

  • Cercetări care explorează extinderea fenomenului comerțului ilegal și factorii care facilitează existența acestuia;
  • Soluții și echipamente tehnice pentru sprijinirea organelor de aplicare a legii;
  • Programe de creștere a capacității și eficienței agențiilor de aplicare a legii și a altor actori din piață;
  • Campanii de educare și conștientizare, precum și inițiative pentru o mai bună colaborare multi-sectorială.

O listă a proiectelor selectate este disponibilă pe site-ul PMI Impact: http://www.pmi-impact.com/.

PMI Impact va primi în perioada următoare propuneri de proiecte pentru a doua rundă de finanțare. Programul PMI Impact include trei runde de finanțare ce totalizează 100 de milioane de dolari.

Despre Philip Morris International Inc.:
Philip Morris International Inc. este liderul mondial al industriei de tutun, ce deține șase dintre primele 15 mărci și produse la nivel internațional, ce sunt comercializate în peste 180 de piețe. Alături de fabricarea și comercializarea țigaretelor, incluzând Marlboro, marca de țigarete numărul unu la nivel mondial, dar și a altor produse de tutun, PMI este implicat în dezvoltarea și comercializarea produselor cu risc redus (Reduced-Risk Products – RRPs). PMI folosește termenul de ”produse cu risc redus” pentru produsele care au potențialul de a reduce riscul individual și efectele nocive asupra populației, o alternativă pentru fumatul tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produs, dotări tehnologice de ultimă generație și parteneri științifici de top, PMI își dorește să realizeze un portofoliu de produse cu risc redus, ce va conține cât mai multe oferte care să satisfacă preferințele fumătorilor, dar care să îndeplinească toate reglementările actuale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.pmi.com și www.pmiscience.com.

Despre prezența Philip Morris în România:
În 1993, Philip Morris International a deschis o sucursală în București și, patru ani mai târziu, compania a început construcția unei fabrici ultra-moderne în Otopeni. Philip Morris comercializează astăzi aproape 40 de variante de mărci și are peste 800 de angajați. Philip Morris International (PMI) sprijină reglementări cuprinzătoare  ale produselor de tutun, bazate pe principiul reducerii substanțelor dăunătoare. În 2015, compania a lansat tehnologia IQOS pe plan local, făcând parte din strategia inovatoare pentru produse cu risc scăzut.

+ There are no comments

Add yours