Mamii, tatii, vreau la gradinita TeddyBar!


Vine o vreme cand copilul se desparte de jucariile dragi, intai pentru cateva ore, apoi pentru cateva zile, pana cand scoala i le ia de tot. Asa ne-am trezit si nou cu printesa noastra de gradinita, fara sa realizam cand a trecut timpul. Am dus-o prima data in oras, la voia intamplarii, fara sa cercetam si sa cautam referinte, iar in prima saptamana am ajuns la exasperare. Gradinita era cu program prelungit, copilul nostru, copil educat si bun, dar plangea in hohote cand o lasam acolo.

Ce se intampla? Din pacate am aflat mai tarziu. Copiii erau bruscati, asezati in pat, iar ingrijitoarele tipau la ei sa se culce. La masa li se aplica acelasi regim. Daca scapau mancare sau farfuria jos, erau etichetati in toate felurile. De frica fetita nu spunea acasa, singura ei reactie fiind protestul zgomotos cand era dusa in institutie.

Intr-o zi, fiica mea discuta cu cea mai buna prietena a ei, fiica de aceeasi varsta a vecinei de apartament. Vorbeau in soapta, dar am tras cu urechea. In timp ce copilul meu spunea prin ce trauma trece, fetita vecinei povestea cu zambetul pe buze despre gradinita ei teddybar.ro:

-educatoarele si personalul se purta cu micutii de parca ar fi fost in familie

-nimeni nu tipa, niciun copil nu plangea,  este liniste la masa, in orele de somn si in timpul activitatilor, ci doar  expresii ale bucuriei si veseliei copilaresti rasuna in institutie sub forma rasului cristalin de copil si a cantecelor frumoase.

-copiilor li se face educatie cu multa rabdare, astfel ca micutii nu se razvratesc, ci inteleg ce este mai bun pentru ei.

-alaturi de jucarii educative si atractive, basme, ateliere de creatie si de lucru, copiii beneficiaza si de cursuri de limba engleza si germana intensiv.

-mobilierul este atractiv si functional, nu exista pericol de accidentare a copiilor, in plus ei sunt supravegheati tot timpul.

-in saptamana “Scoala altfel” se organizeaza cele mai utile si atractive activitati, cum ar fi:

1) Crearea unei povesti pornind de la anumite costume si personaje puse la dispozitia copiilor pentru stimularea creativitatii si a imaginatiei

2) Educatie finaciara sub titlul “punguta cu doi bani”. Copiii sunt dusi la piata, iar acolo isi aleg produsele, negociaza pentru ele, platesc si verifica restul primit.

3) Farfuria atractiva. Intorsi de la piata, gradinarii trebuie sa faca insecte, peisaje, portrete din legumele si fructele cumparate, sa faca o farfurie atractiva pentru copiii pretentiosi.

4) Vizita la Gradina botanica din oras, explicatii/curiozitati despre plante.

5) Realizarea ierbarului grupei pentru a se pune bazele cooperarii si distribuirii rolurilor in echipa

6) Educatia rutiera facuta de profesionisti.

7) educatie sanitara facuta de medici invitati sa le vorbeasca pe inteles copiilor despre pastrarea regulilor de igiena si prevenirea imbolnavirilor

8) Jocuri si intreceri sportive.

Alaturi de aceste activitati, copii au parte si de cea mai sanatoasa si echilibrata hrana in meniul lor zilnic. Tarifele variaza in functie de program. Acum inteleg de ce fiica mea, dupa ce a stat de vorba cu amica ei, a spus decisa:

– Mamii, tatii, vreau la gradinita TeddyBar!

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord