Fotografia – pasiune și meserie: Alexandra Crisbășan, fata îndrăgostită de fotografia fine art

Fotografia – pasiune și meserie: Alexandra Crisbășan, fata îndrăgostită de fotografia fine art


Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie” prezintă o nouă poveste despre dragostea pentru fotografie. Alexandra Crisbășan este Content Specialist F64 și unul dintre participanții de anul acesta la festivalul Bucharest Photo Week unde, alături de Irina Gache, va avea o expoziție de fotografie: „Privește dincolo de reflexie”. Povestea ei într-ale fotografiei a început cu un telefon și cu o mulțime de experimente. Au urmat etapele în care a învățat cum să controleze camera ca să-și expună cât mai bine viziunea și a ajuns, în prezent, să se identifice printr-un stil aparte de a imortaliza realitatea și oamenii.

„Primele experiențe în fotografie au fost cu un telefon și cu pozele trase în curtea școlii. Un moment cheie a fost când i-am făcut fratelui meu o fotografie printr-un geam de acasă. Nu știam nimic despre asta, așa că m-am întrebat dacă nu cumva aș putea reproduce efectul acela de suprapunere în programe de procesare sau cameră. Până mi-am cumpărat un aparat am învățat mai multe despre procesare în Photoshop.”, declară Alexandra.

Alexandra a ajuns la F64 în urmă cu un an, când, proaspăt absolventă de liceu, a vrut să profite mai mult de vacanța de vară și până toamna să-și găsească un loc în care să-și manifeste cât mai bine viziunea fotografică. „Învățământul artistic din România m-a convins că aceasta este singura cale, pentru mine. Așadar, pe la sfârșitul verii am început să mă interesez de job-uri care să aibă cât de cât legătură cu pasiunile mele, scrisul, fotografia și grafica. Inevitabil, am ajuns și pe site-ul F64, la rubrica de job-uri”, explică aceasta. Acum face parte din echipa care se ocupă de blogul magazinului, scrie poveștile fotografice ale prezentului sau ale trecutului și fotografiază.

De la primele poze trase cu telefonul și primele experimente în Photoshop, Alexandra a ajuns acum la un Olympus OM-D E-M10 cu un obiectiv 14-42mm, Sigma 30mm, plus un Fujifilm Instax și HTC Desire Eye. Telefonul este folosit zilnic pentru instantanee de cotidian, iar la cameră recurge doar când are proiecte mai mari.
În timp și-a conturat și un stil care i se potrivește foarte bine, iar acest lucru se vede din cadrele pe care le realizează. „Eu merg mai mult spre zona de fine art, expuneri lungi sau multiple (suprapuneri) colaje, poate chiar un început de pop-art și/sau pictură digitală. Totuși, de cele din urmă încă nu m-am apropiat suficient. Însă, pentru mine, fotografia a fost și continuă să fie posibilitatea de a-mi impune propria realitate asupra celei brute, ca și cum aș putea să-mi pun amintirile și visele pe un stick de memorie și apoi să le descarc pe un computer.”, conchide Alexandra.
F64 reușește să creeze mediul propice, unde pasionații de fotografie se pot întâlni și își pot dezvolta talentul prin exercițiu, experiențe împărtășite și tehnologie de ultimă generație. Campania „Fotografia – pasiune și meserie” are ca scop să-i scoată în față pe membrii talentați ai echipei sale. Aceștia sunt oameni care nu doar cunosc tehnic detaliile muncii lor, ci sunt la rândul lor fotografi și se dedică acestei arte cu perseverență.

Despre F64
Cu o experiență de 15 de ani pe piața românească, F64 este cel mai mare retailer de echipamente și accesorii pentru imagine (foto și video). Portofoliul companiei include aproape 70.000 de produse, fiind astfel și cel mai mare magazin de profil din Sud-Estul Europei. F64 operează atât magazinul online f64.ro, cât şi unul dintre cele mai mari magazine fizice de profil din regiune. F64 a înregistrat în 2016 o creştere de 20% a cifrei de afaceri, ajungând până la 119,5 milioane de lei (26 de milioane de euro).

Compania a primit recunoașteri precum cel mai bun magazin IT & C în cadrul GPeC 2015, Magazinul online al anului 2015 în cadrul Romanian E-commerce Gala Awards, precum și premiul pentru cel mai bun blog de companie în 2016 (acordat în cadrul Webstock) și new entry pe locul 32 în Top 100 Social Brands 2017.

Pentru noutățile legate de domeniul foto și F64, vizitați f64.ro și urmăriți-ne pe Instagram, Facebook, și Twitter.

Categories

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord