Ericsson lanseaza prima retea Gigabit LTE comerciala din China

Ericsson lanseaza prima retea Gigabit LTE comerciala din China


  • Ericsson si China Unicom anunta lansarea oficiala a primei retele Gigabit LTE comerciale din tara
  • Ericsson, partener strategic al China Unicom, va furniza in exclusivitate tehnologia ce sustine aceasta retea
  • Evenimentul de lansare a avut loc intr-un tren, calatorii bucurandu-se de o experienta video Virtual Reality care a demonstrat capacitatea retelei de mare viteza

Ericsson si China Unicom (NASDAQ: ERIC) au lansat o retea Gigabit LTE comerciala, oferindu-le abonatilor ocazia sa se bucure de serviciile si avantajele unui pachet de datele mobile de mare viteza.

Reteaua Gigabit LTE imbunatatita de Ericsson nu doar va oferi abonatilor China Unicom cea mai noua experienta de utilizare, crescand astfel gradul lor de satisfactie cu serviciile operatorului, ci va si valorifica la resursele retelei pentru a spori profitabilitatea acesteia.

“Aceasta realizare uimitoare se inscrie in strategia noastra de a le oferi tuturor clientilor nostri, indiferent ca vorbim despre persoane fizice sau companii, cele mai avansate servicii. Evenimentul de lansare a fost unul important pentru noi, diferit si distractiv pentru ca am ales sa folosim realitatea virtuala intr-un tren de mare viteza pentru a arata exact ce poate face o retea Gigabit”, a spus Hao Ligian, General Manager, filiala Hainan, China Unicom.

“Acest eveniment ne-a dat sansa sa lasam clientii sa se bucure de aceasta retea chiar din prima zi. De acum, oamenii vor putea sa se lase absorbiti de propriile experiente video si nu doar sa inteleaga rational, ci sa simta concret diferenta unei retele Gigabit LTE. Lansarea intr-un tren a fost mixul perfect de viteze palpitante – atat fizic, cat si virtual”, a spus Chris Houghton, Head of Market Area North East Asia, Ericsson.

Evenimentul de lansare a avut loc pe 23 august, iar pasagerii trenului de mare viteza Hainan Island au putut viziona intregul eveniment prin tehnologia LTE broadcast si a retelei wireless Gigabit. Ericsson, partener strategic al China Unicom, este furnizorul exclusiv al solutiilor comerciale LTE broadcast, de altfel prima retea comerciala LTE broadcast din China.

Solutia LTE broadcast oferita de Ericsson va revolutiona livrarea de continutul video in retele mobile prin imbinarea a trei standarde: eMBMS, HEVC (H.265) si MPEg DASH si va raspunde  cererii din ce in ce mai mari de servicii media. Pentru a accelera dezvoltarea strategiei de continut video, Ericsson a oferit suportul eMBMS pentru China Unicom astfel incat pasagerii sa se bucure de continut video HD fara a fi limitati de retea.

Recent, Ericsson a instalat pentru China Unicom retele de 1Gbps in Guangdong, Hainan, Shandong si Beijing, retele ce au atins viteze maxime de pana la 979 Mbps. La aceasta viteza, un film HD de 1080P se descarca in doar 13 secunde. Mai multe proiecte de tip trial de acest tip se desfasoara si in Sichuan, Hubei, Shanxi, Jilin si in provincia Jiangsu.
Ericsson este prezent astazi pe toate pietele LTE cu trafic mare, inclusiv SUA, Japonia si Coreea de Sud, si este compania care gestioneaza cel mai mult  traficul LTE la nivel global. Mai mult de 270 de retele LTE RAN si Evolved Packet Core au fost livrate de Ericsson pe plan mondial, dintre care 200 sunt deja live.

Categories

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord