Caravana SMURD „Fii pregatit” a ajuns in 60 de localitati din intreaga tara si a instruit peste 20.000 de persoane in acordarea primului ajutor

Caravana SMURD „Fii pregatit” a ajuns in 60 de localitati din intreaga tara si a instruit peste 20.000 de persoane in acordarea primului ajutor


  • Alte 22 localitati, in planul caravanei pentru ultimele patru luni ale anului
  • Pentru urmatoarea perioada, pe harta caravanei se afla Bucuresti, Zalau, Simleul Silvaniei, Brasov, Iasi si Timisoara
  • In 13 ani de parteneriat, Fundatia Vodafone Romania a sprijinit proiectele Fundatiei pentru SMURD cu finantari de peste 2,2 milioane de euro, numarul beneificiarilor ajungand la peste 450.000 de persoane

 
La un an de cand si-a inceput traseul prin tara, Caravana „Fii pregatit”, care instruieste populatia pentru a face fata situatiilor de urgenta, marcheaza un parcurs total de peste 35.000 km, in toate regiunile tarii. Caravana a ajuns pana acum in 60 localitati din Romania si a organizat peste 400 de sesiuni in care au fost pregatite mai mult de  20.000 de persoane pentru diverse situatii, cum ar fi cele aparute in cazul dezastrelor naturale care pot afecta Romania: cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii etc.

Caravana „Fii pregatit” este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, derulat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si sustinut de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania. Investitia Fundatiei Vodafone Romania in aceasta etapa a caravanei a fost de 400.000 de euro, dintr-un buget total al proiectului de aproximativ 520.000 de euro.

Colaborarea dintre Fundatia Vodafone Romania si Fundatia pentru SMURD a inceput in 2004. Un an mai tarziu, a fost implementat primul sistem de telemedicina pentru ambulantele SMURD, care a reprezentat o premiera absoluta pentru Romania. Parteneriatul a continuat cu proiecte anuale de amploare, iar in cei 13 ani de colaborare, Fundatia Vodafone Romania a acordat  finantari totale de peste 2,2 milioane de euro pentru proiectele Fundatiei pentru SMURD, de care au beneficiat peste 450.000 de persoane din toata tara.

Proiectul Caravana „Fii pregatit”, inceput in 2016, va continua si in urmatoarele patru luni ale anului 2017. Pana la sfarsitul anului, caravana va ajunge in alte 22 de localitati din tara. Printre localitatile in care sunt planificate sesiuni de instruire in perioada urmatoare se afla Bucuresti, Zalau, Simleul Silvaniei, Brasov, Iasi si Timisoara.

Caravana consta ȋn deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, in care este amenajata o sala de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotata cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor necesare. Cursurile se adreseaza atat populatiei, cat si profesionistilor din sistemul de urgenta si sunt sustinute de formatori specializati, angajati ai IGSU. Modulul de instruire include o parte de proiectie a unor filme realizate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si o sesiune ȋn care paramedicii SMURD fac demonstratii practice interactive. Detalii despre calendarul caravanei si formularul de participare la cursuri pot fi gasite pe site-ul Fundatiei pentru SMURD si in aplicatia disponibila pe site-ul Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 de milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina, care sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa contribuie la imbunatatirea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor. Fundatia pentru SMURD functioneaza independent, fara sa obtina profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic, prin parteneriate durabile intre institutiile abilitate, cum ar fi, dar fara a se limita la, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale si alte companii si organisme responsabile si dornice sa se implice in acest sens. Informatii despre activitatea fundatiei se regasesc pe pagina www.fundatiapentrusmurd.ro.

Categories

+ There are no comments

Add yours