Bucharest Photo Week celebrează fotografia de stradă și pe cea documentară începând cu 11 septembrie

Bucharest Photo Week celebrează fotografia de stradă și pe cea documentară începând cu 11 septembrie


Începând cu 11 septembrie, Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotografie din capitală, va fi deschis tuturor pasionaților de fotografie. Festivalul se va desfășura în perioada 11-17 septembrie, în mai multe spații din București, evenimentele fiind în mare parte dedicate fotografiei de stradă și celei documentare.

Bucharest Photo Week include o serie de expoziții și ateliere, oferindu-le în același timp iubitorilor de fotografie oportunitatea de a se întâlni cu unii dintre cei mai populari și talentați fotografi din România și din străinătate.

Gallery Cafe, susținută de ANAV (Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane) va fi spațiul-gazdă al festivalului Bucharest Photo Week, iar celelalte evenimente se vor desfășura la sediul F64, Education Point și Studio Foto Ambrotipescu. De asemenea, cei pasionați de fotografie vor putea participa la un eveniment foto în Craiova, organizat de Omnia Photo împreună cu Fotoclubul Mircea Faria din Craiova, unde vor lua contact cu “Oamenii și locurile din fotografia lui Cristinel Trancă”, din anii 1970-1980, într-o expoziție inedită de fotografie din colecția Trancă, aflată în curs de digitalizare și restaurare.

Gallery Cafe va fi Casa Bucharest Photo Week, locul în care participanții pot găsi trei expoziții, dar și o serie de materiale promoționale și informații generale despre festival. Tot aici vor avea loc o parte dintre atelierele și prezentările Bucharest Photo Week.

Printre fotografii care participă la cea de-a patra ediție a Bucharest Photo Week se numără: David Gaberle (Cehia), Jan Bernhardtz (Suedia), Simon Johansson (Suedia), Ken Taranto (Israel), Cristian Crisbășan, Andrei Baciu, Cristina Irian, Irina Gache, Alexandra Crisbășan, Andreea Retinschi, Dragoș Radu Dumitrescu, BULB, Eli Driu și membri ai grupului On Spot (atât din țară, cat și din străinătate) sau @celulafoto (Neagu Maier Romulus, Mihai Ciama, Radu Mihai Iani, Vrăbiuță Albert Adrian, Alex Cruceru, Adrian Gabor și nu numai).

Spectatorii vor avea ocazia să participe la evenimente legate de Colecția Costică Acsinte, de daghereotipii împreună cu cercetătoarea Calina Bârzu și fotografie istorică vernaculară de călătorie împreună cu Cristina Irian, cu exemple de portretizări ale românilor în imagini de la sfârșitul secolului XIX până în anii 1940.

 

În cadrul festivalului va mai avea loc prezentarea arhivART a cărei strategie este de a mixa activitățile de promovare a artei contemporane românesti și de încurajare a debutului tinerilor, cu activități de educație artistică și atragere de noi audiențe. În acest sens, proiectul își propune să răspundă mai întâi unei nevoi reale a vieții culturale românești: promovarea și dezvoltarea arhivelor digitale în spațiul artelor vizuale.

Vor fi prezente în festival și fotografii celebre, document, ale fotografului Victor Boldâr, din anii 1970.

Atelierele creative de fotografie se vor desfășura utilizând diferite tehnici de fotografiere și imagini de arhivă, organizate alături de Studio Ambrotipescu cu sprijinul lui Cezar Popescu, Colecția Costică Acsinte, precum și un atelier de printing organizat alături de Ciprian Furtună (AZERO/MyPoster).

Vineri, pe 15 septembrie, se va da startul Nopții Albe a Fotografiei, care va avea loc la Gallery. Vizitatorii se vor putea bucura de 3 expoziții și de o petrecere dedicată fotografilor, alături de DJ Ivanna Ravac. De asemenea, tot pe 15 septembrie, la Education Point, vor fi vernisați Simon Johansson, cu proiectul “Across The Bridge” și începând cu ora 20:00 Ken Taranto, cu proiectul “The Settlements”.

Sâmbătă, în penultima zi a festivalului, după dezbaterile despre Printing & Press, dar și despre culoare în fotografie, Toutefois va concerta în încheierea acestei zile de festival.

Festivalul Bucharest Photo Week se va încheia pe 17 septembrie cu un Photo Garage Sale, la Gallery Cafe. Vizitatorii vor avea ocazia să achiziționeze printuri de mici dimensiuni de la unii dintre cei mai cunoscuți fotografi români și să își cunoască artiștii preferați.

Majoritatea evenimentelor oferă acces gratuit, în limita locurilor disponibile în sală.

Festivalul Bucharest Photo Week este organizat de  Asociatia „Exposure”, în asociere cu ANAV (Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane) și Asociația Omnia Photo.

Mai multe detalii sunt disponibile pe http://bucharestphotoweek.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

+ There are no comments

Add yours