Tavanul extensibil, o solutie ieftina si spectaculoasa la indemana oricui

Tavanul extensibil, o solutie ieftina si spectaculoasa la indemana oricui


Tavanele extensibile incep ca sa fie prezente si in spatiile particulare sau de firma din Romania, deoarece, in ciuda reticentei initiale, s-au dovedit niste solutii ieftine si de mare efect, care transforma substantial incaperile in care sunt montate.

Designerii de interioare le recomanda acelora care vor realizarea in practica a unor proiecte cu adevarat speciale.

In texturi si culori variate, aceste tavane sunt de fapt niste membrane extensibile foarte rezistente care se pot utiliza atat pentru renovari de imobile particulare, cat si pentru decorarea unor spatii publice intr-un mod extrem de modern.

Cu ajutorul acestor folii avangardiste se poate realiza cu succes camuflajul unor imperfectiuni ale tavanelor, existente in imobilul respectiv inca de la momentul darii sale in folosinta sau rezultate ulterior, in urma unor reparatii inestetice, prost executate.

In acest sens, clientii care au avut deja curajul ca sa isi monteze asemenea tavane extensibile marturisesc ca in afara de faptul ca acestea au reusit ca sa schimbe radical aspectul vizual al spatiului, au ascuns si eventualele deficiente prezente la plafonul original.

Tavanele extensibile au meritul deosebit ca sunt rezistente la inundatiile produse accidental la nivelul etajelor superioare, plus ca proprietarii reusesc prin montarea acestor folii speciale ca sa scape si de condens, de mucegaiuri (igrasie), iar faptul ca membrana-tavan este extrem de subtire reprezinta un lucru foarte bun, deoarece nu “taie” mult din inaltimea incaperii (maxim 2,5 cm).

Folia de tavan extensibil are in medie o grosime de circa 0,2 mm si vine in role, la fel ca tesaturile intr-un magazin de metraje pentru croitorie.

Foarte interesant este si faptul ca materialul din care este realizat acest plafon fals este format din molecule care au capacitatea de a memora forma initiala (asa incat nu se deformeaza), prezentand in plus si o mare rezistenta la incendii.

Folia se monteaza foarte usor, intr-un timp scurt, folosindu-se profile rigide (din PVC sau aluminiu) ce se pot prinde fie de pereti, fie chiar de plafonul original.

In plus, exista si posibilitatea achizitionarii de catre clientii interesati de benzi decorative care ascund optic deficientelor peretilor si care se monteaza intre doua tavane false extensibile alaturate sau la imbinarea dintre perete si tavan.

In jurul corpurilor de iluminat (lustre, candelabre, spoturi diverse) se pot amplasa inele de protectie cu rolul de a elimina pericolul stricarii membranei extensibile din zona unde sunt amplasate sursele de lumina respective.

Pentru montajul corpurilor electrice din tavan se folosesc niste accesorii speciale, ce poarta denumirea generica de pat de incastrare. Ele sunt fabricate dintr-un material plastic foarte rezistent la caldura.

Pe acest tavan extensibil se pot monta benzi cu leduri pentru a se crea niste efecte luminoase foarte apreciate de catre privitori.

Pentru informatii suplimentare legate de tavanele extensibile Apollon Design va sta la dispozitie.

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord