Munca de calitate pe santier se face doar cu utilajele potrivite

Munca de calitate pe santier se face doar cu utilajele potrivite


Atunci cand se lucreaza pe santiere mari si importante, mereu exista tot felul de utilaje menite sa usureze munca oamenilor, dar si sa ajute la realizarea unei lucrari cat mai rezistente.

Din punctul meu de vedere e nevoie si de oameni foarte competenti si de utilaje foarte bune. In zadar ai utilaje foarte bune, daca nu ai oameni care se pricep si invers. Aceste doua aspecte sunt foarte importante de fiecare data.

Pe multe din santierele importante pot fi vazute de exemplu statii de sortare agregare. Acestea au menirea de a sorta si spala mecanic agregatele de provenienta minerala, astfel incat betonul sau cimentul sa fie cat mai de calitate. Aceste statii pot fi diferite in functie de capacitatea pe care o au, in functie de destinatia de folosire, dar si in functie de alte criterii pe care cei responsabili le cunosc foarte bine.

Tot pe santiere am vazut adesea concasoare. Un concasor este si el util, deoarece ajuta la pregatirea materialor solide pentru a fi folosite in constructii. Concasoarele pot fi de mai multe tipuri. Astfel avem: concasoare cu falci fiabile, concasoare pentru concasare fina, concasoare cu con cu arcuri, concasoare cu con hidraulic, concasoare cu impact si concasoare cu impact vertical. Tipul de concasor e ales in functie de nevoile care sunt pe santier.

Pe multe santiere se mai folosesc si incarcatoare frontale articulare sau incarcatoare frontale compacte. Si ele sunt de un real folos si usureaza enorm de mult munca umana, dar ajuta si la realizarea mai rapida a muncii.

Munca de calitate pe santier se face doar cu utilajele potrivite. Ele trebuie alese cu grija. Sunt santiere mai mici pe care nici nu e nevoie de cele amintite mai sus, dar si santiere mai mari pe care aceste utilaje sunt indispensabile. Responsabilii de santier vor sti insa cu siguranta ce au de facut pentru a realiza totul la in standard cat mai inalt.

+ There are no comments

Add yours