Mare grija la folosirea utilajelor pe santier

Mare grija la folosirea utilajelor pe santier


 

Munca pe santier nu e o munca deloc usoara. E foarte greu sa stai zile intregi in soare, sa faci efort fizic si sa lucrezi intr-un mediu cu mult praf si multa mizerie.

Insa exista o multime de persoane care lucreaza pe santier si chiar sunt multumite de o astfel de meserie.

In zilele noastre, munca pe santiere e mai simpla ca inainte, deoarece exista o multime de utilaje – buldoexcavatoare, excavatoare, incarcatoare frontale, etc. Toate aceste utilaje sunt foarte utile. Pe langa faptul ca usureaza munca omului, ele ajuta si la realizarea mai rapida a lucrarii.

Sunt santiere mai mici pe care exista poate un miniexcavator si santiere mari pe care exista o multime de utilaje.

In general, utilajele sunt inchiriate de la firmele specializate. Din moment ce vrei sa construiesti o casa, o pensiune sau mai stiu eu ce, nu se merita sa cumperi un utilaj de mari dimensiuni doar pentru o lucrare.

In momentul in care exista utilaje pe santier, munctitorii trebuie sa fie de doua ori mai atenti. Ei trebuie sa aiba grija sa nu stea in preajma lor atunci cand se lucreaza, daca nu e necesar. Destul de frecvent au loc accidente pe santiere din cauza faptului ca muncitorii ignora instructiunile de pe santier, ignora regulile de protectie a muncii.

Pentru a fi totul in regula, utilajele trebuie folosite de catre oameni competenti. Nu il poti lua pe orice sofer si sa-i dai sarcina de a lucra cu excavatoarele de pe santier. E nevoie de cineva care sa stie cum sa le manuiasca.

Apoi conteaza mult si calitatea utilajelor. Nu se lucreaza niciodata pe santier cu utilaje defecte. Absolut orice defectiune, oricat ar fi ea de mica, trebuie reparata urgent.

Bucura-te de faptul ca exista utilaje pe santier si ai grija cum lucrezi cu ele sau ce faci atunci cand sunt prin preajma.

+ There are no comments

Add yours