Kaspersky Lab lanseaza un scanner IoT gratuit pentru protejarea locuintelor “inteligente”

Kaspersky Lab lanseaza un scanner IoT gratuit pentru protejarea locuintelor “inteligente”


Kaspersky Lab lanseaza o versiune beta a solutiei sale pentru case “inteligente” si dispozitive Internet of Things, Kaspersky IoT Scanner. Aceasta aplicatie gratuita pentru platforma Android scaneaza reteaua Wi-Fi din locuinta, informand utilizatorul despre dispozitivele conectate la ea si nivelul lor de siguranta.
Avand in vedere ca domeniul Internet of Things devine din ce in ce mai popular, infractorii cibernetici cauta noi modalitati de a profita de aceasta tendinta. Astfel, in loc sa le faca detinatorilor viata mai usoara, dispozitivele inteligente devin un punct vulnerabil in ceea ce priveste securitatea lor.

Conform unor date publicate de Gartner, peste sase miliarde de dispozitive IoT sunt folosite in prezent in lume, iar multe dintre acestea au fost deja victimele infractorilor cibernetici. De exemplu, anul trecut, lumea a fost zguduita de valul de atacuri DDoS lansate de botnet-ul Mirai. Botii Mirai au folosit vulnerabilitati intalnite frecvent la dispozitive IoT, pentru a le infecta si a le putea folosi in scopurile lor. Kaspersky Lab a dezvoltat o solutie care sa contribuie la reducerea acestor riscuri. Prin lansarea versiunii beta, compania incurajeaza utilizatorii IoT sa-si protejeze casele inteligente si sa impartaseasca parerea lor despre performantele produsului si procesul de folosire a Kaspersky IoT Scanner.

Kaspersky IoT Scanner identifica automat dispozitivele inteligente precum rutere Wi-Fi, camere IP, televizoare smart, imprimante Wi-Fi, dispozitive de stocare NAS (network-attached storage), servere media si console de jocuri, computere, tablete sau telefoane inteligente, existente in reteaua locuintei. Solutia le memoreaza si anunta utilizatorul atunci cand un dispozitiv – fie el nou sau cunoscut – este conectat sau deconectat de la ea. Acest lucru ii permite utilizatorului sa stie in permanenta cine ii foloseste reteaua de acasa.

Solutia scaneaza dispozitivele impotriva unor vulnerabilitati cunoscute: de exemplu, daca sunt deschise port-urile de conectare (adica oricine de pe Internet se poate conecta la ele), solutia informeaza utilizatorul si ii recomanda sa le inchida imediat. In plus, Kaspersky IoT Scanner semnaleaza orice problema cu parolele pentru routerul Wi-Fi, Telnet sau SSH. Acest lucru este important pentru a preveni accesul neautorizat la dispozitive IoT conectate, din cauza unor parole slabe.

“Misiunea Kaspersky Lab este sa salveze lumea de amenintari cibernetice Si nu sunt doar cuvinte: in fiecare zi lucram pentru a face Internetul mai sigur pentru utilizatorii nostri”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab. “Arsenalul nostru contine mai multe solutii gratuite pentru o varietate de cerinte si platforme, iar Kaspersky Lab IoT Scanner vine in completarea acestora, permitandu-le internautilor – mai exact, utilizatorilor de dispozitive “inteligente” – sa se protejeze”, mai spune Andrei Mochola.
Solutia este disponibila pentru testare beta in Google Play, in rusa si engleza, intr-un numar limitat de tari. Pentru descarcarea Kaspersky IoT Scanner, va rugam sa dati click pe acest link.

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este o companie globala din domeniul securitatii cibernetice, care in anul 2017 aniverseaza 20 de ani de activitate. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky Lab se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky Lab, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro.

+ There are no comments

Add yours