IP-COM, jucator major de pe piata retelisticii, se lanseaza pe piata din Romania

IP-COM, jucator major de pe piata retelisticii, se lanseaza pe piata din Romania


IP-COM, lider in productia de echipamente de retelistica destinate segmentului corporativ si al IMM-urilor, anunta debutul operatiunilor sale pe piata din Romania. Pe plan local, compania va comercializa o larga gama de produse si solutii de networking ce satisfac atat nevoile din ce in ce mai specializate ale clientilor, cat si cerintele stricte privitoare la calitate si fiabilitate.

IP-COM este un brand al grupului Tenda, unul dintre principalii jucatori de pe piata echipamentelor de retelistica la nivel mondial. Prin intermediul diviziei sale de research & development, cu laboratoare proprii si echipe de ingineri in Statele Unite ale Americii si China, compania produce echipamente profesionale de retelistica pentru IMM-uri, dar si pentru clienti corporativi si companii ce ofera solutii pentru supraveghere video, clienti care activeaza in industria hoteliera, pentru spitale, scoli si institutii publice. Gratie parteneriatului sau strategic cu producatorul de cipuri Broadcom, IP-COM este in masura sa le ofere clientilor sai solutii de networking stabile, fiabile si scalabile, astfel incat sa poata satisface orice nevoi ale acestora.

Printre solutiile tehnologice oferite de IP-COM se numara echipamente de tip access point pentru incinte inchise si pentru exterior, AP controllere, switchuri PoE (Power over Ethernet), routere load-balancing (cu posibilitatea de echilibrare a traficului de date) si sisteme de control pentru retele IT.
Astfel, seria de echipamente destinate companiilor de dimensiuni mari include AP controllere ce fac posibila configurarea automata si administrarea de la distanta a maximum 3.000 de access points, ce pot deservi pana la 50.000 de utilizatori.

IP-COM ofera solutii wireless integrate, ce includ atat access points (dispozitive ce permit conectarea la retea a utilizatorilor individuali), cat si controllere dedicate pentru administrarea acestora. Unitatile access points sunt fie cu montare pe tavan, fie in perete, cu alimentare PoE, potrivite pentru spatii de toate dimensiunile, de la mici cladiri de birouri pana la hoteluri, sali de conferinte, restaurante, holuri, vile etc.
IP-COM comercializeaza de asemenea o gama diversa de switchuri, Small Office and Home Office (SOHO) si corporate, cu sau fara alimentare PoE, care dispun de la 5 pana la 28 de porturi Ethernet, o gama premium de switch cu management special, proiectate pentru retele hibride de cupru si fibra optica.

Toate switchurile IP-COM ruleaza un software propriu, dezvoltat de companie, care ofera posibilitatea administrarii centralizate, fiind astfel configurate incat sa ofere o maxima usurinta in exploatare. Echipamentele prezinta si un grad ridicat de exploatare, avand dezoltate un sistem de protectie inductiva 4kV/6kV foarte eficient impotriva fulgerelor.

„Din punctul nostru de vedere, ca unul dintre jucatorii cu experienta din industria de retelistica de la nivel mondial, Romania este o destinatie extrem de atractiva pentru business”, a declarat Yason Si, Regional Manager for Balkans al Tenda si IP-Com. „Perspectivele economice pozitive, mediul de business antreprenorial si calitatea profesionala a fortei de munca locale fac din Romania o piata foarte interesanta pentru industria de IT&C, deci inclusiv pentru noi. Suntem increzatori ca putem oferi produse si solutii integrate de networking competitive, care vor satisface si cele mai exigente solicitari ale clientilor de pe piata locala. Pe termen mediu, avem in vedere o crestere semnificativa a volumelor de vanzari si consolidarea cotei de piata pe segmentul corporativ si al intreprinderilor mici si mijlocii si ne asteptam la un raspuns pozitiv din partea pietei.”, a mai spus Yason Si.

+ There are no comments

Add yours