Huawei trimite studenti romani la studii in China

Huawei trimite studenti romani la studii in China


Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de solutii in domeniul IT&C, mentine si in acest an sprijinul acordat studentilor din Romania si Republica Moldova, prin programul Telecom Seeds for the Future 2017. In perioada 18 august – 2 septembrie, opt studenti din Bucuresti si doi studenti din Republica Moldova sunt trimisi de Huawei Romania intr-un program educational, in China.

Vlad Doicaru, Director Enterprise Huawei Romania: “Huawei continua si in acest an programul Telecom Seeds for the Future, ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate in cele trei editii anterioare. Obiectivul companiei este sa le ofere studentilor care merg in China o experienta multiculturala, dar si posibilitatea de a testa un mediu de lucru real, modern, in mijlocul unei echipe internationale de profesionisti din domeniul IT&C.”
Prima saptamana din acest program va consta intr-un program de cursuri intensive de limba si cultura chineza in Beijing, vizitarea obiectivelor turistice si istorice, dar si cursuri de formare profesionala. Cea de-a doua saptamana din program va cuprinde mutarea studentilor in Shenzhen, in campusul Huawei Academy si vizitarea sediului central Huawei Technologies.

Programul face parte dintr-un angajament pe termen lung pe care Huawei si l-a asumat, acela de a investi in viitoarele talente locale. In fiecare an, Huawei primeste in internship studenti de la facultatile din Bucuresti si din tara, in special cele cu specific tehnic. Pentru acest program, studentii incep perioada de internship in lunile mai-iunie, iar in urma unor etape de pregatire interne si pe baza rezultatelor obtinute, sunt selectati 10 studenti.

In cadrul vizitei de la sediul central al Huawei din Shenzhen tinerii vor beneficia de sfaturile si consultanta specialistilor Huawei si vor avea acces tehnologiile modern ale companiei.
Cei zece studenti care participa la acest program sunt Petre Butunoi-Olteanu, George Stiuca, Andrei Badita (Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Universitatea Politehnica Bucuresti), Alexandra Helvig, Cosmin Ivan (Facultatea de Antreprenoriat, Inginerie si Business Management, Universitatea Politehnica Bucuresti), Bianca Vlad (Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti), Andreea Marcu (Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, Scoala Nationala de Studii Politce si Administrative), Ionut Arsene (Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare in Limbi Straine, Academia de Studii Economice), Vasile Schidu si Diana Artiom de la Universitatea Tehnica a Moldovei, Chisinau.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicatii din Romania, prin dezvoltarea de solutii de inalta tehnologie si furnizarea de servicii personalizate pentru clientii sai. La nivel local, compania intentioneaza sa continue cresterea numarului de angajati si a resurselor locale, valorificand centrele regionale (GSC si ASSC). Prin parteneriate cu universitatile din Romania si prin crearea de programe de internship cu perspective pe termen lung, Huawei Romania continua investitiile in comunitatile locale.

+ There are no comments

Add yours