Hoverboard-ul – o moda sau viziunea unui viitor dominat de tehnologie?

Hoverboard-ul – o moda sau viziunea unui viitor dominat de tehnologie?


Hoverboard-urile au devenit cea mai tare inventie a ultimilor ani, provocand o adevarata furtuna in industria tehnologiei. Ele au devenit mai intai populare dupa ce au fost folosite de celebritati, pentru ca astazi sa le vedem utilizate de toti copiii in parcuri, odata ce preturile lor au devenit tot mai accesibile.

Hoverboard-ul a devenit rapid un gadget la moda. Avantajul consta in faptul ca au fost adoptate rapid de generatia tanara, spre deosebire de segway-ul, care a aparut pe piata cu un deceniu inainte. Spre deosebire de Segway, hoverboard-urile au fost folosite inca de la inceput de catre persoanele potrivite pentru a le transforma intr-un gadget cool: Ruby Rose, Justin Bieber, Wiz Khalifa, Chloe Grace Moretz, Jamie Foxx, Chris Brown, Mike Tyson etc.

Cand Segway-ul a aparut pe piata, a fost orientat catre un public mai adult. De asemenea, designul unui hoverboard, il face usor de transportat si nu este atat de greoi si voluminos ca modelele anterioare.

Vorbind despre nebunia care a cuprins intreaga planeta in legatura cu utilizarea hoverboard-ului, specialistii din America au facut o comparatie interesanta cu o imagine din filmul de animatie WALL-E, distins cu Oscar in anul 2009. Filmul prezinta un viitor ciudat, in care intreaga omenire paraseste Pamantul din cauza poluarii si a gunoaielor care au invadat planeta, refugiindu-se pe o nava cosmica. Aici, noile generatii de oameni ajung sa perfectioneze tehnologia astfel incat sa reduca la minimum efortul de deplasare. Descoperim astfel oamenii stand in permanenta pe niste fotolii plutitoare (hoverchairs), astfel incat chiar si cele mai simple sarcini sa fie indeplinite fara mult efort. Filmul a atras atentia asupra tendintelor actuale ale dezvoltarii tehnologiei in raport cu lenea oamenilor.

Mergand pe aceeasi idee, hoverboard-ul din zilele noastre nu atinge viteza unei motociclete sau a unei masini, „miscandu-se” atat cat sa suplineasca mersul pe jos. Pe de alta parte insa, actualele caracteristici ale hoverbord-ului nu permit, cel putin deocamdata, folosirea sa in zone cu pante si fara asfalt, cum ar fi zonele rurale. Sa fie aceasta inventie un prim pas al societatii moderne presata de timp si in cautare de noi tehnologii, spre substituirea mersului pe jos?

 

 

+ There are no comments

Add yours