Ce trebuie sa stiti cand angajati un instalator sau un electrician

Ce trebuie sa stiti cand angajati un instalator sau un electrician


Ori de cate ori angajati un antreprenor, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare. O conversatie deschisa cu potentialul dumneavoastra instalator sau electrician nu numai ca va determina felul in care se va face munca, ci va va ajuta, de asemenea, sa luati decizii de angajare informate. Iata o lista de intrebari si lucruri de luat in considerare inainte de semnarea contractului.

Sunteti autorizat? Aceasta este probabil cea mai importanta intrebare pe care o puteti intreba. Nu angajati niciodata un instalator si nici vreun electrician fara licenta.

Care este costul total? Nu angajati primul instalator sau electrician cu care vorbiti si obtineti cel putin 3 estimari scrise. Majoritatea instalatorilor si a electricienilor, cum sunt cei de la 07Handyman va vor oferi o estimare la fata locului dupa ce se  vor uitati fizic la locul unde au de facut munca.
Multe sarcini, cum ar fi instalarea unui incalzitor de apa, sunt destul de simple si usor de citat, dar ar trebui sa aveti inca o estimare in scris. Documentatia este prietenul dumneavoastra si un instalator si un electrician bun vor fi fericiti sa va ofere estimari in scris. Pe masura ce analizati estimarea, asigurati-va ca ati intrebat daca pretul dat reprezinta costul total. Toate piesele si forta de munca trebuie incluse.

Cine va face lucrarea? Multe companii mai mari angajeaza mai multi instalatori si electricieni de aceea exista posibilitatea ca o alta persoana sa faca munca. Aceasta nu este neaparat o problema, este doar ceva ce trebuie sa stiti in avans. Daca altcineva lucreaza, cereti detalii despre pregatirea si experienta acelor persoane. O companie sanitara de renume va va intelege ingrijorarea si va va putea oferi aceste detalii.

Cand se plateste factura? Daca faceti doar o reparatie simpla, probabil ca nu va trebui sa va faceti griji cu privire la stabilirea unui program de plata. Dar pentru lucrari mai extinse, cum ar fi reamenajarea, veti dori cu siguranta sa cunoasteti termenii din timp. Asigurati-va ca cunoasteti asteptarile de plata inainte de a lua o decizie de angajare.

Curatenia este inclusa in pret? Multi instalatori si electricieni curata dupa ei insisi si indeparteaza orice parti vechi, inclusiv incalzitoare de apa vechi. Dar daca nu asigura curatenia, proprietarul poate fi lasat intr-o mizerie imensa. Cutiile goale, partile aruncate si chiar vechiul incalzitor de apa ar putea fi lasate toate balta la terminarea lucrarii…

Oferiti garantii pentru lucrari? Garantiile variaza in randul instalatorilor si al electricienilor, dar trebuie sa aflati intotdeauna specificul inainte de semnarea unui contract. Asigurati-va ca ceea ce este promis verbal este in scris si puneti contractul intr-un loc in care il puteti gasi usor daca vreodata trebuie sa faceti o activitate de reparatie a unei defectiuni care nu trebuia sa apara.

Sunteti asigurati? Trebuie sa fiti siguri ca instalatorul / electrician are asigurarea corespunzatoare pentru a acoperi toate accidentele care pot aparea. Nu angajati niciodata un instalator sau electrician neautorizat si neasigurat.

Aveti vreo referinta? Nu va fie frica sa cereti referinte. Un instalator sau un electrician cu reputatie ca 07handyman – electrician Bucuresti ar trebui sa va poata furniza numele altor clienti satisfacuti pentru care au lucrat in zona dumneavoastra Cu cat mai multe informatii aveti, cu atat mai usor va fi sa luati o decizie buna.

 

Categories

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment