Review Nokia 3310

Review Nokia 3310


Am primit in teste in urma cu aproape o luna noul feature-phone Nokia 3310 (2017).

Nokia 3310 se remarca prin simplitate si robustete. 3310, cel mai iubit si mai rezistent telefon din istorie, a fost relansat anul acesta in cadrul Mobile World Congress. De pe Nokia 3310 nu putea lipsi celebrul joc Snake.

Pe partea de design, noul Nokia 3310 incearca, pe cat posibil, sa copieze forma vechii versiuni, lansate cu mai bine de 16 ani in urma. Noul 3310 este mult mai colorat si considerabil mai usor fata de predecesorul lui, acesta cantarind doar 79.6 grame, incluzand si bateria. Noul Nokia 3310 este solutia ideala pentru cei care isi doresc un telefon pe care sa il foloseasca doar pentru apeluri si mesaje. Capacul din spate se indeparteaza si ofera acces la slotul pentru cartela SIM si la un slot dedicat unui card microSD de pana la 32 GB.

Ecranul are diagonala de 2.4 inci cu o rezolutie decenta de 240×320 pixeli. Deasupra ecranului avem logo-ul Nokia. Datorita ecranului de mici dimensiuni, bateria are o durata de viata destul de mare. Tastatura fizica are butoane usor de apasat, cu un punct de contact bine definit.

Pe partea din spate avem difuzorul si camera foto de 2 MP care se descurca decent pentru un feature-phone.

Interfata este simpla si relativ usor de parcurs. Meniul este structurat in: Jurnal Apeluri, Contacte, Fotografii, Internet, Mesagerie, Snake, Mobile Store, Aplicatiile Mele, Foto-Video, Aplicatii si Jocuri, Muzica, Weather, Radio, Videouri, Setari, Note, Calendar, Calculator, Ceas alarma, Functii suplimentare, Fisiere, Recorder, Contoare, in plus avem si cateva functii suplimentare precum: Temporizator, Cronometru, Lanterna si Convertor.

Trebuie sa mentionez ca telefonul nu are Wi-Fi sau 3G, asa ca daca doriti sa descarcati jocuri sau muzica puteti utiliza doar tehnologia EDGE cu viteze de ordinul kbps.

Bateria are o capacitate de 1200 mAh si este suficient de incapatoare pentru a oferi 4 – 5 zile de autonomie. Ce-i drept, nu prea ai cum sa o consumi repede, avand in vedere ca nu avem 3G, WiFi sau alte functii pe care le ofera majoritatea telefoanelor din ziua de azi.

In concluzie, Nokia 3310 este alegerea perfecta pentru nostalgici, pentru toti cei care doresc sa retraiasca momentele cand se foloseau de un telefon doar pentru apeluri si pentru trimiterea de mesaje celor din agenda.

2 Comments

Add yours
  1. 2
    CelMaiBun

    Interesanta strategia Nokia de a scoate la vanzare telefoane clasice. Este o alegere buna pentru in cadou, in cadou pentru parintii mei care nu se impaca cu smartphone-urile. Cred ca daca ii atribuiau si tehnologia Wi-Fi era in plus.

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord