Peste 500 de pacienti minori, inclusiv nou-nascuti, au beneficiat de testare audiologica performanta

Peste 500 de pacienti minori, inclusiv nou-nascuti, au beneficiat de testare audiologica performanta


In perioada iulie 2016 – martie 2017, peste 500 de pacienti din intreaga tara, cu varste intre cateva zile si 18 ani, au beneficiat de testari audiologice realizate cu aparatura moderna achizitionata prin proiectul „Auzul, un dar. Nu-l ignora!”, derulat de Asociatia Smiling Faces. In cadrul aceluiasi proiect, mai mult de 2.000 de persoane au beneficiat de sesiuni de informare privind diagnosticul de hipoacuzie si peste 100 de medici au primit materiale informative si suport specializat. „Auzul, un dar. Nu-l ignora!” este o initiativa sustinuta de Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu din Bucuresti si finantata de Fundatia Vodafone Romania, prin programul Connecting for Good, cu suma de 40.000 de euro.

Proiectul urmareste educarea populatiei in vederea constientizarii necesitatii efectuarii screeningului auditiv postnatal si a testarilor audiologice performante. Acesta a debutat prin infiintarea laboratorului de audiologie din cadrul Sectiei ORL a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, laborator care si-a inceput activitatea in august 2016. Suportul acordat prin proiect a constat in achizitionarea echipamentelor medicale si IT necesare functionarii laboratorului si scolarizarea echipei medicale pentru folosirea corecta a aparaturii.

In tara exista doar 17 maternitati care asigura testarea auzului pentru nou-nascuti. In acest context, laboratorul de audiologie de la Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu reprezinta o resursa extrem de importanta, intrucat poate efectua testari audiologice performante pentru copii din toata tara. In Romania, hipoacuzia este depistata de regula la varste intre 2 si 5 ani, adica, in majoritatea cazurilor, prea tarziu pentru a le da copiilor sanse de recuperare completa. Cu o diagnosticare facuta la timp si cu tratament corespunzator, copiii au aceasta sansa, auzul fiind singurul simt care se poate recupera in totalitate.

Pe langa screening si testari auditive pentru micii pacienti, noul laborator asigura directionarea pacientilor suspectati hipoacuzici din maternitatile aflate in zonele invecinate spitalului catre Sectia ORL, pentru un diagnostic de precizie, precum si organizarea eficienta a circuitului pacientilor depistati hipoacuzici (rezultatele testarilor auditive sunt oferite in timp real audiologului protezist, prin intermediul internetului sau al telefoniei mobile).

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord