Multiplele efecte ale terapiei apicole

Multiplele efecte ale terapiei apicole


Terapia apicola complexa are efecte benefice asupra intregului organism. De pilda sa vorbim despre polen uscat. Multi spun ca-si pierde din particularitati si din substante componente, dar cercetatorii au demonstrat ca uscarea inseamna de fapt un grad mai mare de concentrare, intensificarea efectelor si proprietatilor curative. Atat cel uscat, cat si polenul crud actioneaza pe trei segmente de care orice om este interesat:

  • Pastrarea tineretii organismului
  • Segmentul vitalitatii
  • Asigurarea imunitatii.

Recent, un grup de cercetatori au descoperit ca polenul, in orice stare ar fi, contine enzima fericirii, prin urmare consumarea regulata a acestuia ofera un tonus optimist, o stare generala de multumire. Copiii suporta foarte bine produsul, iar in cazul dermatitelor cauzate de scutece, compresele cu laptisor de matca si polen calmeaza usturimile si vindeca afectiunea. Paradoxal polenul poate fi utilizat ca tratament si in cazul constipatiei. Cura de polen dublata de vointa combate alcoolismul si fumatul. Un grup de cercetatori a oferit unui lot de fumatori inraiti o lingurita de polen in fiecare dimineata, iar cand simteau nevoia sa aprinda tigara participantii la studiu nu au mai simtit nevoia de a fuma. S-a demonstrat astfel ca mestecatul cerii reduce pofta de fumat.

Laptisorul de matca este o resursa generoasa de imunitate pentru organism si rezervorul natural de imbunatatire a memoriei. Gata cu pilulele pentru tinere de minte care afecteaza stomacul! In timpul examenelor cura cu laptisor de matca si invatatul constiincios asigura reusita. Nu ar trebui sa tinem cont de miere de albine pret, fiindca efortul albinelor si al apicultorului este colosal! Ganditi-va ca pentru un kilogram de miere, albinele parcurg 40.000 de kilometrii, iar apicultorul  este nevoit sa-si transporte stupii acolo unde se afla campuri sezoniere de flori: salcam, tei, floarea-soarelui, rapita, pajisti inflorite.

Este benefic de stiut faptul ca albinele prefera sa recolteze substantele din care fabrica bunatatile pentru oameni de la distante mari si nu se ating niciodata de florile poluate, de vegetatia plina de plumb sau alte substante nocive.

+ There are no comments

Add yours