Eficienta economica a cursurilor de limbi straine

Eficienta economica a cursurilor de limbi straine


Lasam la o parte faptul ca este la moda sa stapanesti la perfectiune cat mai multe limbi straine, ci analizam impactul economic al investitiei personale in cursuri engleza. Iata lista avantajelor economice generate de invatarea limbii lui Shakespeare:

  • Poti obtine o slujba foarte bine platita in cazul in care-ti dovedesti competentele lingvistice si nu o poti obtine, daca nu stii engleza.
  • Nu este nevoie sa platesti un ghid cand vizitezi obiectivele turistice ale lumii, poti citi si traduce singur inscriptiile
  • Nu ai nevoie de intermediar, cand negociezi cu comercianti straini. De regula intermediarul isi trage o cota din banii tai.
  • Daca iti cumperi electrocasnice sau alta aparatura, iar instructiunile de utilizare sunt in engleza, nu este nevoie sa platesti un translator sau un meserias, poti face singur acest lucru. Atentie! Instructiunile pot fi si in germana, de aceea sunt la fel de utile cursuri germana.

Tot la moda este sa-ti petreci concediul la Paris, iar cu taximetristul nu te poti intelege prin semne. Vanzatorii de la buticuri sunt dispusi la negocieri si se simt flatati, daca te adresezi in limba lui Balzac, de aceea, inainte de a pleca la Paris inscrie-te la cursuri franceza! Ar fi penibil sa nu poti comanda vestita supa de ceapa si branza lor fina cu mucegai fiindca esti in pana de cuvinte.

Si Venetia este Paradisul unde poti petrece clipe de neuitat sau luna de miere, dar nu va duceti acolo inainte de a lua cursuri de limba italiana!

Oriunde vei merge este o dovada de noblete sufleteasca sa-l saluti pe localnic in limba lui, sa-i multumesti pentru dovezile de ospetie si de prietenie. Nimeni nu-ti va asigura acuratetea mesajului, exista translatori care denatureaza cuvintele voluntar sau involuntar. Trebuie sa te asiguri ca nu se vor face afirmatii regretabile in numele tau si sa stapanesti la perfectiune limbile de circulatie internationala!

Alte articole despre cursuri de limbi straine.

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord