Cele mai populare tipuri de pizza

Cele mai populare tipuri de pizza


Contrar a ceea ce se crede, originea pizzei nu este italiana. De fapt, originea pizzei  ne intoarce cu 3000 de ani in urma, in vremurile in care egiptenii preparau niste rulouri plate pe pietre abrazive. Originea termenului „pizza“ vine de la termenul „Pinsa“ care in latina inseamna „zdrobi“. Asadar, aceste rulouri plate pot fi considerate ca fiind precursoarele a ceea ce astazi stim ca se numeste pizza.

Pizza este azi un aliment de care multe persoane se bucura, existand chiar si varianta de livrare pizza non stop. Unul dintre lucrurile foarte importante care se pot afirma in legatura cu pizza este acela care priveste versatilitatea sa. Plecand de la Margarita, de exemplu, se pot produce alte variatii ale acesteia cu mai multe combinatii si gusturi.

Cele mai populare tipuri de pizza sunt urmatoarele:

  • Branza si pepperoni. Este una dintre cele mai populare din lume, fiind foarte bogata in arome.
  • Este o pizza italiana autentica, care poarta culorile steagului italian cu rosii, busuioc verde si mozzarella.
  • Hawaii. Versiunea de pizza cu branza si rosii traditionale, dar cu un adaos tropical ce consta in ananas. De asemenea, in pizza Hawaii pot fi adaugate sunca si diferite arome, in functie de preferinte. Pentru livrare pizza la domiciliu nu ezitati sa sunati la Gambino’s Pizza Bucuresti.
  • Pizza de pui. Nu la fel de bine cunoscut ca si alte pizza, dar, de asemenea, trebuie sa incerce. Sunt sigur ca multi vor iubi aceasta aroma cu carne de pui si sos de gratar.
  • Foarte asemanatoare pizzei Margherita datorita aromelor sale, dar cu variatii usoare, pizza Napolitana poate contine ansoa, oregano, capere si usturoi, printre alte ingrediente.
  • Pizza 4 branzeturi. Daca va plac retetele cu branza, imaginati-va ca aceasta pizza contine patru tipuri! Gambino’s Pizza Bucuresti asigura livrare pizza 4 branzeturi si alte tipuri 24 de ore din 24.
  • Pizza cu somon afumat si crema de branza. Daca doriti sa adaugati o nota de eleganta seara in timpul cinei, incercati aceasta pizza cu somon afumat.
  • Prosciutto: Cuvantul italian pentru „sunca“, dar care in mod specific se refera la sunca afumata, unele pizerii dau acest nume pizzei normale cu topping de sunca.
  • Quattro stagioni: suprafata este impartita in patru zone acoperite de diferite topping-uri.
  • Pizza casei. Multe restaurante ofera o pizza cu numele locului, preparata dupa cum prefera bucatarul.

Tipuri de pizza in Italia:

In Italia, tipurile de pizza sunt determinate in principal de regiunea in care au fost pregatite:  napolitana, siciliana si „taglio“ (originara din zona Romei). Pizza napolitana este considerata cea traditionala si, prin urmare, impune mai multe conditii ce trebuie respectate: este rotunda, aluatul este elastic cu margini moi si nici nu include niciun tip de grasime (doar apa, faina, drojdie si sare). Acesta ofera doar doua optiuni:

  • pizza Marinara: cu sos de rosii, usturoi, oregano si ulei de masline.
  • pizza Margarita Clasic: cu sos de rosii, mozzarella maruntita, busuioc si ulei de masline. Uneori se adauga si parmezan.

+ There are no comments

Add yours