Cel mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally,  trece și anul acesta prin România

Cel mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally, trece și anul acesta prin România


Mongol Rally, cel mai mare raliu neconvențional caritabil din lume, a ajuns în 2017 la cea de-a 14-a ediție. În cadrul raliului, echipajele internaționale străbat în mașini de oraș distanța dintre Londra și Ulan Ude.
Pe parcurs, participanții au doar doua checkpoint-uri, unul fiind în Praga, Cehia, iar cel de-al doilea în Vama Veche, România. Astfel, joi, 20 iulie, echipajele se vor întâlni cu localnicii la petrecerea organizată la Sandalandala, Strada Delfinului. Gazda evenimentului va fi Vlad Grigore, veteranul care a reprezentat România la competiția din 2013.
În cadrul Mongol Rally, regulile sunt puține și extrem de simple:
• participă mașini standard de oras. Anul acesta, capacitatea cilindrică maximă admisă este de 1200 cmc;
• echipajele își stabilesc propriul traseu și sunt responsabile în totalitate de obținerea vizelor necesare tranzitului;
• fiecare echipaj donează minimum 1.000 EUR în scopuri caritabile.
„Așteptam circa 350 de echipaje la Sandalandala, cu aproape 700 de participanți (https://goo.gl/TmYs7F). La Mongol Rally nu contează cine ajunge primul la destinație, ci importante sunt experiențele acumulate pe parcurs. Ai nevoie doar de dorința de a vedea lucruri noi și de a dona în scopuri caritabile. Fiecare echipaj strânge bani pentru o cauză caritabilă comună, dar și pentru una sau mai multe cauze individuale, de obicei din țara de origine. Pănă acum s-au strâns donații de peste 6,000,000 Lire Sterline”, a declarat Vlad Grigore.
Anul acesta, România este reprezentată în Mongol Rally de Paul Badea. Paul strânge fonduri pentru a le oferi un viitor mai bun copiilor de la Fundatia “Prieteni Pentru Tine”. Fundația susține tinerii care părăsesc centrele de plasament să își găsească un loc în societate.

Despre Today You Can Do Anything
Today You Can Do Anything reprezintă o comunitate ai carei membri experimentează activități sportive generatoare de adrenalină, fiind interesați de depășirea limitelor și de ieșirea din zona de confort.
Ideea a fost inițiată de Răzvan Stuparu, medic stomatolog, și de către Vlad Grigore, trainer, în octombrie 2012, iar în 2013 cei doi au participat la Mongol Rally cu echipajul Mongolification.
Membrii Today You Can Do Anything participă atât la evenimente extreme (ex: Mongol Rally, MotoTaxi Junket), cât si la diferite activități outdoor (ex: alergări, trasee cu bicicletele, înot, curse cu obstacole) cu scopul de a se dezvolta personal și de a angrena cât mai multe persoane în astfel de activități.
Comunitatea lucrează împreună cu organizații nonprofit, contribuind la eforturile acestora în comunitate și promovând cauzele pentru care acestea militează.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord