Ce trebuie sa facem sa alegem cel mai bun laptop ?!

Ce trebuie sa facem sa alegem cel mai bun laptop ?!


Fiecare dintre noi atunci cand cumparam un laptop ne-am dori sa fie cel mai bun laptop. Cei care au un buget limitat si sunt mai realisti isi dau repede seama ca nu-si pot permite cel mai bun laptop si se multumesc cu un laptop potrivit nevoilor lor curente. De fapt aici este si secretul: cu cat un laptop raspunde cat mai bine nevoilor si dorintelor utilizatorului, cu atat el tinde sa fie cel mai bun laptop.

Sigur, in practica si tinand cont de ceea ce se intampla azi in materie de configuratii, caracteristici si dotari, ideea de a numi cel mai bun laptop devine o chestiune si mai interesanta. Sunt persoane care au suficienti bani incat si-ar putea permite cel mai bun laptop si atunci este normal sa se uite inca de la primele cautari la modele premium, ultimele aparitii.

Ce laptop sa-mi cumpar? Cel mai bun laptop in functie de necesitati.

Telefoanele smart si tabletele au devenit foarte raspandite in randul utilizatorilor de tehologie in zilele noastre, dar adevarul este ca majoritatea oamenilor inca prefera sa foloseasca uneori un calculator “real” – iar asta inseamna pentru multi, un laptop. Pentru activitatile scolare si de birou, pentru foi de calcul si editare video nu exista niciun substitut bun pentru o tastatura decenta si un ecran suficient de mare. Dar ce laptop ar trebui sa cumparati? Raspunsul depinde in mare masura de cat de mult il veti utiliza si de cati bani vreti sa cheltuiti pe el.

Cel mai bun laptop: cu Windows sau MacOS?

Multe persoane stiu deja daca isi doresc un MacBook sau un laptop cu sistem de operare Windows. Daca sunteti familiar cu sistemul de operare macOS atunci cea mai usoara alegere este sa cumparati un laptop MacBook. Si invers: daca stiti sa folositi foarte bine Windows iar macOS sa va fiori pe sira spinarii, cel mai sigur este sa mergeti pe varianta unui laptop cu Windows. Totusi merita sa spune ca MacOS si Windows nu au fost niciodata mai asemanatoare, iar cele mai populare aplicatii au in prezent versiuni care functioneaza la fel de bine pe fiecare platforma (sau alternative care functioneaza asemanator). Daca sunteti interesat de o schimbare atunci ar putea sa treceti pe alt sistem de operare pentru ca diferentele nu sunt de speriat. Va veti obisnui destul de repede si cu MacOS cel care pana acum parea atat de diferit de Windows. De fapt daca folositi sau ati folosit un smartphone Apple deja puteti spune ca sunt familiar cu sistemul de operare MacOs.

Daca nu sunteti legat de o platforma anume, cel mai mare factor pentru majoritatea oamenilor in prezent este legat de suport. Mai exact, cat de usor este sa obtineti suport pentru eventualele probleme ce pot aparea, pentru drivere, aplicatii etc. Cei mai multi prieteni si membri ai familiei folosesc deja MacOS? Cei mai multi prieteni cunoascatori de tehnologie folosesc Windows? Departamentul IT de la serviciu va poate oferi suport pentru laptopul de acasa? Daca nu sunteti tehnician IT veti aprecia accesul facil la o asistenta fiabila atunci cand lucrurile nu merg asa cum v-ati dori. Daca credeti ca va puteti descurca si nu e nevoie sa fiti precaut, atunci alegeti ce va place.

Mai mult, avand in vedere ca tot mai multe activitati pe calculator pot fi realizate online si prin intermediul aplicatiilor bazate pe Web, este posibil nici sa nu aveti nevoie de un sistem de operare clasic cu aplicatii specifice – un laptop cu Chromebook poate fi suficient pentru ce folositi.

Acestea fiind spuse atunci cand cautati cel mai bun laptop este bine sa luati in considerare mai multi factori. Pana la urma laptopul este un lucru pe care il veti folosi destul de des, este important sa stiti sa-l “manuiti” cat mai bine pentru a obtine de la el maximum din ceea ce va doriti in materie de aplicatii si distractie online si offline.

+ There are no comments

Add yours