300 de persoane cu boli grave beneficiaza de consiliere si suport in strangerea de fonduri pentru tratamente si interventii chirurgicale in strainatate

300 de persoane cu boli grave beneficiaza de consiliere si suport in strangerea de fonduri pentru tratamente si interventii chirurgicale in strainatate


In perioada mai 2017 – aprilie 2018, 300 de persoane cu probleme grave de sanatate vor beneficia de indrumare socio-medicala, de suport constand in informare si consiliere adaptate nevoilor si situatiilor cu care se confrunta, prin proiectul „SMS pentru Viata Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti implementat de Asociatia M.A.M.E. Proiectul va fi sustinut de Fundatia Vodafone Romania printr-o finantare  de 20.000 de euro.

Suportul acordat celor 300 de persoane va include de asemenea alocarea unor numere scurte pentru donatii prin SMS. Aceasta componenta are rolul de a ajuta persoanele respective sa stranga banii necesari pentru plata tratamentelor medicale sau a interventiilor chirurgicale efectuate in afara tarii. Lansata de Asociatia M.A.M.E. in 2013, „SMS pentru Viata Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti este o initiativa care a avut pana acum peste 800 de beneficiari, pacienti adulti diagnosticati cu boli grave. Dintre acestia, 150 au reusit sa stranga fondurile de care aveau nevoie, ca urmare a consultantei primite, iar 50 au fost eligibili pentru alocarea unui numar scurt pentru donatiile prin SMS. In aprilie 2018, cand se va incheia proiectul demarat anul acesta, numarul total al beneficiarilor va depasi astfel 1.000 de persoane.

Pe durata campaniilor organizate in cei patru ani de la lansarea initiativei „SMS pentru Viata” au fost trimise peste 400.000 de mesaje SMS pentru donatii. S-au strans astfel peste 800.000 de euro in total pentru pacientii care aveau nevoie de tratamente ce nu puteau fi efectuate in tara, acestia beneficiind de o sansa in plus la viata prin accesarea serviciilor medicale la clinici din strainatate.

Fundatia Vodafone Romania a sustinut proiectul „SMS pentru Viata” si in perioada 2014-2016, finantarea acordata in cei trei ani fiind de 32.000 de euro.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord