Review Nighthawk X4S AC2600

Review Nighthawk X4S AC2600


Cu totii suntem conectati acasa cu cel putin doua-trei dispozitive la internet, fie ca este vorba de smartphone, SmartTV sau un laptop, asadar viteza necesara ca toate dispozitivele sa functioneze optim poate scadea daca folosim routere cu performante reduse.

Cei de la NETGEAR au creat router-ul de gaming Nighthawk X4S AC2600 care ofera performante cu mult peste majoritatea routerelor de pe piata.

Cu ce vine in cutie?

Cutia cu care vine router-ului este caracterizata de culorile rosu si negru si prezinta pe scurt caracteristicile produsului. In interior se afla: router-ul Nighthawk X4S AC2600, 4 antene pentru router, alimentatorul, cablu de retea, 4 manuale de instructiuni in limbi diferite, garantia, un CD cu drivere si un scurt manual cu privire la software-ul produsului.

Carcasa routerului este realizata dintr-un plastic mat negru destul de gros si rezistent, probabilitatea supraincalzirii fiind redusa datorita grilajului de plastic, prin care aerul poate circula pentru o ventilatie corespunzatoare a componentelor interne, durata de viata fiind astfel marita considerabil. Pentru a aveaun semnal wireless puternic, routerul foloseste patru antene: doua in spate si cate una pe fiecare laterala. Un afisaj led  indica stare fiecarei functii, dar si posibilele erori ce pot aparea atunci cand este utilizat.

Conexiunile router-ului sunt reprezentate de 5 porturi Gigabit Ethernet (1 WAN si 4 LAN), buton de ON/OFF, portul de alimentare, slotul de reset si un comutator ON/OFF pentru led-uri, montate in partea din spate, iar in stanga sunt prezente doua porturi USB 3.0 si in cea dreapta un port eSata.

Din specificatiile tehnice reiese ca Nighthawk X4S AC2600 este destinat cu precadere locuintelor cu o suprafata mare, deoarece vine dotat cu Dual Band WiFi simultan (2.4GHz si 5GHz), un procesor dual-core 1,7GHz, memorie flash de 128 de mb 512 MB RAM, functie Multi-User MIMO ce faciliteaza transmiterea datelor in timp real la utilizatori multipli, fiecare beneficiind de propria lui conexiune. In plus, suportul IPV6, Dynamic Quality of Service care prioritizeaza traficul de internet acolo unde considera utilizatorul ca este nevoie mai mult (stream-ul unui film 4K sau o sesiune de gaming).

Cei de la Netgear au dezvoltat si o aplicatie dedicata, prin intermediul careia puteti sa diagnosticati reteaua, sa descoperiti eventualele bug-uri ce apar in functionarea routerului, sa oferiti guest access sau chiar sa reporniti routerul.

Va recomand acest router daca aveti o casa mare sau stati la bloc si va doriti sa iesiti in parcul din apropriere pentru a va bucura de aer liber si in acelasi timp de o conexiune stabila la internet.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord