Miele preia o participație de control la Steelco, lider în producția de tehnologie medicală

Miele preia o participație de control la Steelco, lider în producția de tehnologie medicală


În urma parteneriatului, divizia de tehnologie medicală a grupului Miele va genera anual o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro

Miele, compania numărul unu în producția de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, intră în parteneriat cu Steelco, companie italiană, lider în producția de echipamente pentru curățare, dezinfecție și sterilizare pentru industriile farmaceutică și medicală. Miele va deține o participație de control în cadrul grupului Steelco, în timp ce managementul va rămâne în continuare la fondatori. Brandul Steelco va fi păstrat pentru producția de stații centrale de sterilizare pentru spitale.
În urma parteneriatului, divizia de tehnologie medicală a grupului Miele va genera anual o cifră de afaceri de 250 de mil. euro, în creștere cu o treime, iar clienții vor beneficia de o gamă extinsă și mai performantă de produse, precum și de cele mai bune servicii înainte și după vânzare. Finalizarea tranzacției este încă supusă aprobării autorităților de concurență.

Miele este unul dintre cei mai mari producători de produse pentru curățare, dezinfecție și sterilizare pentru aparatură medicală și de laborator. Acest lucru include departamentele de planificare și amenajare de stații centrale de sterilizare (CSSD) din spitale. „Leadershipul Miele în domeniul calității și al inovației, alături de portofoliul larg de produse al Steelco vor duce la creșterea cotei de piață pe acest segment al grupului”, declară Andreas Barduna, director comercial în cadrul diviziei Miele Professional.
Împreună cu divizia de produse profesionale, grupul Miele a înregistrat venituri de 3,71 miliarde de euro în anul fiscal precedent și are, în prezent, peste 19.400 de angajați.
Grupul Steelco a avut vânzări de 71 de milioane de euro în 2016 și are aproximativ 400 de angajați. Ca și Miele, Steelco este o companie de familie ce pune accent pe calitate, iar fondatorii și proprietarii sunt implicați activ în management.

Fondatorul și CEO-ul Ottorino Casonato va rămâne la conducerea Steelco, alături de cofondatorii Fabio Zardini și Ivone Capovilla, precum și de fiica sa, Nicoletta Casonato. Miele va avea reprezentare majoritară în consiliul de supraveghere al grupului Steelco.
Extinderea portofoliului
Fuziunea celor două companii va genera un potențial uriaș pe piața de profil. Miele are propriile structuri de vânzări și servicii prin care își asigură o acoperire eficientă pe toate piețele importante, în timp ce Steelco are o rețea puternică de distribuitori în peste 100 de țări. Un alt atuu al grupului Miele este reprezentat de produsele patentate sau în curs de brevetare realizate pentru industria medicală. Grupul Steelco vine cu un portofoliu larg de echipamente în domeniul dezinfecției și sterilizării și activează cu succes pe piața de reprocesare a componentelor pentru producția farmaceutică, o zonă nouă de activitate pentru Miele.

Divizii unite
Cele două companii își propun să unească diviziile de producție de stații centrale de sterilizare pentru spitale sub brandul Steelco. Acest lucru va presupune mutarea producției de sterilizatoare și de aparate de dezinfectare de la Miele la Steelco, noul membru al grupului.
De asemenea, va exista și o fuziune a echipelor de marketing. Clienții din zona de produse pentru intervenții chirurgicale, stomatologie și laborator vor fi în continuare în portofoliul subsidiarelor de vânzări Miele, în timp ce echipele care se vor ocupa de vânzări în departamentele de stații centrale de sterilizare din spitale vor fi coordonate de Steelco.

Despre Miele
Există doar câteva branduri în lume ce respectă aceeași viziune, tradițiile şi standardele calitative înalte de mai bine de un secol. Dintre acestea, cu atât mai puține reprezintă afaceri de familie sustenabile sau se bucură de recunoaștere la nivel internațional. Una singură dintre acestea, însă, este renumită pentru a fi creat și oferit lumii cele mai inovatoare echipamente electrocasnice din istorie. Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparținând familiilor Miele şi Zinkann – aflate astăzi la a patra generație. Filosofia companiei – “Immer Besser” (“Mereu mai bine”) – se reflectă în toate produsele Miele, prin pasiunea investită în dezvoltarea de noi tehnologii pentru a transforma și reinventa experiența în utilizarea echipamentelor electrocasnice. Astfel, Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 19.400 de angajați, prezent în 47 de țări prin subsidiarele proprii de vânzări și în 50 de țări prin intermediul distribuitorilor și importatorilor. În anul financiar 2016/2017 a obținut vânzări în valoare totală de 3,71 de miliarde de euro.

Gama de produse Miele include: aspiratoare, echipamente de întreținere a rufelor; mașini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) oferă sisteme de întreținere a rufelor și mașini de spălat vase pentru uz profesional, dar şi aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale și de laborator. În 2007, Miele Appliances SRL și-a deschis porțile și în România, una dintre principalele țări din Europa de Sud-Est care proiectează o perspectivă nouă asupra afacerilor Miele la nivel global.

Despre Steelco
Steelco este un producător de renume mondial pentru echipamente destinate spitalelor și industriei farmaceutice. Compania a fost fondată în 1998 și are sediul în Riese Pio X din provincia italiană Treviso. Compania are un număr de aproximativ 400 de angajați și a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 71 de milioane de euro. La fel ca Miele, Steelco este o afacere de familie axată pe valori și calitate, a cărei fondatori și proprietari sunt implicați activ în conducerea companiei.

+ There are no comments

Add yours