Huawei Summer Barometer 2017: 90% dintre cei care pleacă în vacanță folosesc camera foto a telefonului ca aparat de fotografiat principal

Huawei Summer Barometer 2017: 90% dintre cei care pleacă în vacanță folosesc camera foto a telefonului ca aparat de fotografiat principal


Cu cât ești mai dependent de smartphone, cu atât iei mai puține bagaje în vacanță

Mai mult de 90% din oamenii care călătoresc utilizează camera foto a smartphone-ului ca aparat de fotografiat principal, iar aproximativ 70% dintre turiști utilizează smartphone-ul pentru ghidare și hărți, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Ipsos pentru Huawei. Astfel, camerele foto tradiționale nu mai constituie o necesitate, cel puțin în vacanță – conform cercetării Huawei Summer Barometer, iar smartphone-urile au devenit principalele gadgeturi pe care utilizatorii se bazează atunci când pleacă în vacanță.

Studiul Huawei Summer Barometer a fost realizat de compania de cercetări în marketing, Ipsos, în luna mai 2017, și cuprinde 12 țări europene (Germania, Polonia, Cehia, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Suedia, Finlanda, Norvegia și Danemarca) iar eșantionul a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18-45 de ani, care dețin și utilizează un smartphone de cel puțin un an. Mai mult, studiul confirmă clar că smartphone-urile nu mai sunt utilizate doar de tineri și adolescenți. Pentru 95% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, cât și pentru 94% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 35-45 de ani, smartphone-ul reprezintă principalul dispozitiv utilizat în materie de fotografie, în timp ce aproximativ 73% dintre locuitorii Europei Centrale și de Est și a țărilor Nordice folosesc telefonul ca dispozitiv principal când vine vorba de hărți sau obținerea orientării. De asemenea, smartphone-urile reprezintă și asistentul preferat în materie de călătorie – 60% dintre utilizatori folosesc smartphone-ul pentru a citi evaluările hotelurilor, a restaurantelor etc. Aceste schimbări datorate smartphone-urilor se pot observa cu precădere în vacanțe sau în călătoriile de afaceri.
De asemenea, studiul Huawei Summer Barometer arată că milioane de persoane se familiarizează cu smartphone-urile din ce în ce mai mult. Trendurile ‘smart’ sunt în continuă dezvoltare, precum descărcarea hărților offline, acțiune pe care 47% dintre respondenți o realizează. Pe de altă parte, există utilități ale smartphone-ului care rămân neexploatate. Studiul arată că, în anumite situații particulare, utilizatorii nu își folosesc smartphone-urile la capacitate maximă. De exemplu, doar 18% dintre aceștia descarcă videoclipuri (emisiuni TV sau filme), pentru a le viziona mai târziu pe parcursul călătoriilor. În plus, mai puțin de jumătate (48%) descarcă muzică pe telefon înaintea călătoriei.
Studiul dezvăluie și un trend neașteptat: pe măsură ce europenii sunt mai dependenți de smartphone-urile lor, iau cu ei mai puține bagaje atunci când călătoresc. De fapt, telefonul, împreună cu accesoriile de bază (39% dintre persoane pun în bagaj o baterie externă, 31% dețin un încărcător rapid și 29% carduri de memorie, în timp ce 1 din 5 locuitori ai Europei Centrale și de Est pun în bagajul de călătorie un selfie stick) sunt obiectele cele mai importante din bagaj în 2017.

Despre Huawei Consumer BG
Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. În anul 2015, Huawei s-a clasat pe locul al treilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 15 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud. Cu peste 20 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

1 comment

Add yours
  1. 1
    Magazin Universal

    Mi se pare normal sa folosesc camera telefonului in detrimentul unui aparat foto. Este mult mai comod iar in concediu vrei sa fi cat mai lejer. Majoritatea telefoanelor moderne de ultima generatie au camere foto performante. Pe viitor e posibil ca aparatele foto sa dispara din uzul general

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord