Cele mai uzuale anvelope din Romania

Cele mai uzuale anvelope din Romania


Fiecare autoturism are o serie de dimensiuni de anvelope acceptate, care pot fi montate si cu care masina poate rula in siguranta. Se pot adapta diferite tipuri de jante, mult peste dimensiunile omologate pentru acest autoturism. Efectul este unul pur estetic si in anumite cazuri poate scadea drastic performanta masinii, cat si calitatea condusului. De aceea este recomandat sa se respecte o serie de dimensiuni care se potrivesc pentru acea structura de caroserie si motorizare.

Unde regasiti aceste dimensiuni?

Ele sunt trecute in cartea masinii, acel document cu o tenta albastra unde sunt mentionate toate datele tehnice ale acelui autoturism. Dimensiunile trecute in carte sunt de obicei cele cu care masina ruleaza in acel moment. Pentru a putea omologa alte marimi, este important sa aduceti de la un dealer autorizat al marcii dvs sau sa gasiti o documentatie oficiala cu privire la anvelopele cu care acea masina poate rula. La anumite modele, sunt lipite etichete pe stalp, pe capacul de la rezervor sau in interiorul torpedoului unde sunt mentionate marimea anvelopelor uzuale. Tot in acele zone este mentionata si presiunea recomandata in functie de incarcatura si viteza de rulare.

Daca nu gasiti mentionate in acele zone, puteti oricand sa apelati la un dealer autorizat al masini dvs sau sa accesati site-ul lor si puteti gasi o lista cu acele anvelopele cu care masina poate rula.

Care sunt cele mai uzuale dimensiuni de anvelope

In zona Romaniei, majoritatea masinilor sunt inregistrate cu  anvelope si jante aferente cu diametrul de 14, 15 sau 16 inch. Numarul de masini inregistrate cu anvelope si jante cu diametrul de 17 sunt la un nr scazut, iar cele 18 sau 19 sunt doar cateva sute in comparatie cu restul sutelor de mii. Am facut un studiu bazat pe preferintele soferilor si media de masini inamtriculate cu o anumita dimensiune, iar cele mai des intalnite dimensiuni sunt:

anvelope 195 65 R15

anvelope 205 55 R16

anvelope 175 65 R14

anvelope 225 45 R17

anvelope 185 65 R14

anvelope 205 60 R16

anvelope 225 50 R17

anvelope 165 70 R14

anvelope 215 65 R16

Cele mai intalnite dimensiuni sunt cele de 14-15 si 16 inch, cu o medie de alte 2

Aceasta lista este facuta pe un esantion de soferi care circula cel putin o data pe luna cu masina, merg cu masina in service cel putin o data la 3 luni pentru inspectii periodice si conduc o mimin de 10 mii de km pe an.

Informatiile au fost oferite de catre AnveloSHOP, lider in domeniul comercializarii de anvelope de peste 10 ani. Comercializam doar anvelope noi, pentru orice sezon, ce vin cu garantie 2 ani si livrare gratuita. Consultanta nostrii va stau la dispozitie cu recomandari si sfaturi pentru orice caz.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord