Beneficiile terapiei cu plasma bogata in plachete

Beneficiile terapiei cu plasma bogata in plachete


Inca nu ati auzit despre plasma bogata in plachete? Daca va confruntati cu durere, artrita sau rani, atunci veti dori sa cititi despre aceasta procedura revolutionara. Terapia se mai numeste PRP si este utilizata in tratamentele proloterapice pentru vindecarea ranilor si tesuturilor moi. Tratamentele PRP functioneaza prin furnizarea de proteine naturale, citokine, celule stem si alti factori bioacvtivi de crestere.

La inceputul anilor 1990, medicii au inceput sa foloseasca diverse injectii de proloterapie in tratamentele dentare, interventii chirurgicale parodontale, interventii chirurgicale cosmetice si tratamente de refacere a pielii. Apoi, incepand cu anii 2000, utilizarea PRP in proloterapie – terapie care utilizeaza trombocitele pacientilor si factorii de crestere – s-a extins si la tratamentele ortopedice, inclusiv la cele destinate reducerii deteriorarii articulatiilor, a fibrelor tesuturilor deteriorate si a durerii cronice. Acest tratament revolutionar este folosit chiar si pentru tratarea naturala a caderii parului! Tratamentul cu plasma bogata in plachete este unul dintre cele mai avansate si benefice tipuri de proloterapie disponibil in zilele de azi.

PRP este util pentru persoanele cu:

– Artrita sau osteoartrita, in special cele cu cartilaj degenerativ;
– Ligamente rupte;
– Tendinita;
– Leziuni datorate sportului sau exercitiilor fizice (cum ar fi „cotul de tenis” sau fasciita plantara la alergatori);
– Probleme sacroiliace;
– Sciatica/ durerea nervului sciatic;
– Ranile frecvente ale mainilor cu care se confrunta tinerii si persoanele de varsta medie, cum ar fi sindromul de tunel carpian sau degetul mare al lui Skier;
– Durere cronica in orice zona sensibila, cum ar fi gatul, partea inferioara a spatelui, genunchii sau umerii;
– Instabilitate, pierderea echilibrului, rigiditate si pierderea flexibilitatii/ gamei de miscare;

Ce este plasma bogata in trombocite (PRP)?

Plasma bogata in plachete (PRP) este definita ca sange autolog cu concentratii de trombocite peste nivelele initiale, care contine cel putin sapte factori de crestere. PRP este colectat direct din corpul pacientului si apoi injectat in zona afectata. PRP contine factori de crestere care vindeca tesuturile deteriorate si functioneaza prin declansarea in mod natural a inflamatiei localizate, a productiei de colagen si a altor procese regenerative.

Ca forma de proloterapie, tratamentul cu PRP se realizeaza printr-o serie de proceduri de injectare care ajuta la vindecarea ranilor tesutului conjunctiv localizat in sistemul musculoscheletic. Acestea pot include ligamente, tendoane, fibre musculare si fascia.

Majoritatea pacientilor trebuie sa urmeze tratamentul pe o perioada de la patru saptamani pana la sase luni. Scopul tratamentului PRP este de a forma noi vase de sange si de fibre, ajutand la strangerea, repararea si intarirea articulatiilor sau tesuturilor deteriorate. Substanta PRP este injectata in tesutul afectat (articulatii, ligamente sau tendoane), ceea ce duce la inflamatie locala.

Substanta PRP este foarte diferita de cea a unui esantion obisnuit de sange deoarece detine concentratii mult mai mari de trombocite si rapoarte celulare (de exemplu, sangele normal are aproximativ 6% plachete, in timp ce PRP are aproximativ 94%). Trombocitele contin proteine, citokine si alti factori bioactivi care initiaza si regleaza aspectele de baza ale vindecarii plagilor in mod natural, inclusiv cele ale pielii, tesutului conjunctiv etc.

+ There are no comments

Add yours