Motive pentru care magazinele online dau faliment

Motive pentru care magazinele online dau faliment


Chiar daca in momentul in care navighezi pe internet pare ca solutia de imbogatire este reprezentata de creare magazine virtual, acest lucru nu este obligatoriu sa se intample dupa ce ti-ai deschis un magazin virtual. Da, intr-adevar, in momentul de fata cumparaturile online sunt pe o panta ascendenta si cu siguranta aceasta va creste, insa doar simpla deschidere a unui magazin virtual nu inseamna automat faptul ca trebuie sa ai succes. Pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa eviti comiterea celor mai populare greseli, o parte dintre acestea fiind urmatoarele:

  • Chiar daca oricine poate detine un magazin, online ori real, acest lucru nu inseamna automat ca oricine poate gestiona cu succes un magazin. Premisa conform careia in administrarea magazinului online nu ai nevoie de oameni specializati pe acest domeniu de activitate reprezinta unul dintre cele mai comune greseli care conduc mai repede decat crezi la esecul afacerii tale.
  • Lipsa unui plan de afaceri foarte bine structurat reprezinta o alta greseala majora pentru care magazinul tau a dat faliment inainte ca acesta sa apuce sa creasca. In cazul in care te afli in aceasta situatia insa dai vina pe esesc pe clienti, pe mediu, ori pe alte lucruri insa niciodata nu spui ca este doar vina ta pentru ca ai ajuns in aceasta situatie, sa stii ca este timpul sa constientizezi motivele pentru care ai ajuns in aceasta situatie mai ales in cazul in care te gandesti ca pe viitor sa mai incerci inca o data. La fel ca in oricare alta afacere, lipsa unui plan de afaceri pe termen scurt, mediu si lung nu poate avea un alt deznodamant decat esecul.
  • Chiar daca mediul online este accesat zilnic de un numar foarte mare de persoane, acest lucru nu inseamna ca magazinul tau va fi accesat de o parte din cei care acceseaza mediul online fara ca tu sa nu faci nimic in acest sens. La fel ca si in mediul offline, lipsa metodelor de promovare reprezinta drumul sigur spre faliment.

Avand in vedere ca cele trei greseli majore prezentate in cadrul acestui articol reprezinta doar o parte dintre grreselile ce conduc la insucces, iti recomand ca inainte de a deschide un astfel de magazin sa te documentezi bine in prealabil.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord