Castile de copiat

Castile de copiat


Inca de la o varsta frageda ne lovim de o multime de examene, ne obisnuim cu ele, crestem cu ele, suntem constienti de faptul ca mai devreme sau mai tarziu trebuie sa trecem si prin ele. De cele mai multe ori, aceste examene fac viata de elev sau de student mai interesanta dar si mai stresanta.

Deoarece traim intr-o era a vitezei si a tehnologiei, aceasta din urma ne usureaza enorm munca. Suntem foarte legati de tehnologie, o folosim atat acasa cat si la scoala sau la facultate. Dispunem de gadgeturi importante prin intermediul carora comunicam sau ne relaxam. Toate acestea sunt privite ca adevarate progrese tehnologice, capabile sa imbunatateasca viata, sa ofere o serie de avantaje si de asemenea unele facilitati pentru un trai cat mai usor.

Tehnologia isi face simtita prezenta si in cazul examenelor, ne ofera casti de copiat pentru a trece cu mai mare usurinta peste un examen greu si stresant. Exista azi pe piata casti de copiat moderne, usor de folosit, aproape imposibil de detectat, fara fire pe corp si dotate cu sistemul Bluetooth, un sistem care ne face examenele mai usoare. Astfel, tot mai multi elevi apeleaza la tehnicile moderne atunci cand doresc sa treaca de un examen, vechile metode de copiat nu se mai folosesc. Fituica, scrisul in palma, scrisul pe banca si unele copiute de mult au fost date uitarii, acum sunt sisteme mult mai eficiente, atat din prisma timpului, a rezultatelor obtinute, cat si prin simplul fapt ca sunt mult mai greu de detectat de catre supraveghetori.

Piata a evoluat enorm in ultima vreme, venind cu o gama variata de sisteme de copiat, microcasti performante pentru copiat care fac diferenta in anumite situatii. Castile de copiat sunt in asa fel proiectate incat sa intretina o convorbire discreta intre doua persoane, fara a fi detectate. Cu ajutorul acestor sisteme de copiat putem transmite si primi sunet oriunde in lume, nu este nevoie sa ridicam vocea pentru a fi auziti deoarece sunt dotate cu un microfon sensibil.

Un sistem de copiat complet poate fi alcatuit dintr-un dispozitiv de copiat (un Stick Nokia, un colier Samsung cu microfon extins, un Colier cu mufa Jack, o Cutiuta Gsm, un Telefon Nokia modificat, un pix Bluetooth) si o microcasca de copiat (A680, MicSpy, Micro F si nanocasca cu microvibratii).

Sistemele de copiat moderne sunt destul de greu de detectat, au dimensiuni reduse, microfonul de obicei este ascuns intr-un nasture, asemeni si camera foto/ video vine camuflata sub forma unui nasture, casca care este introdusa in ureche are dimensiuni foarte reduse ceea ce o face imposibil de vazut. Supraveghetorii sunt prevazuti uneori cu diverse aparate capabile sa depisteze aceste tentative de a copia, cei prinsi sunt exclusi din examene, iar uneori li se interzice dreptul de a mai participa.

Totusi, exista unele examene mult prea serioase in care se implica diverse institutii publice pentru a combate orice tentativa de copiere ( admitere in barou/ INM, examene de rezidentiat, titularizari), iar orice tentativa de copiere este aspru pedepisa. Tocmai de aceea, cea mai buna metoda o reprezinta invatatul. De departe, este si cea mai sigura si eficienta, iar pe termen lung se dovedeste o alegere inteleapta, in detrimentul sistemelor prevazute cu casca de copiat, camera video si microfon.

+ There are no comments

Add yours