Simone Tempestini a castigat Raliul Brasovului, prima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop

Simone Tempestini a castigat Raliul Brasovului, prima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop


Simone Tempestini, campionul national de raliuri in exercitiu, a castigat Raliul Brasovului, prima etapa a Campionatului National de Raliuri 2017. Pe locul doi a terminat echipajul Bogdan Marisca – Carmen Poenaru, in timp ce ultima pozitie a podiumului general a fost adjudecata de Dan Girtofan – Tudor Marza.
„Suntem fericiti. A fost un raliu destul de dificil in privinta noii masini. Incercam sa ne adaptam cat mai repede la particularitatile ei, existand destule diferente comparativ cu masina de anul trecut; in acelasi timp, inca mai cautam si setup-ul care sa o faca se se plieze mai mult pe stilul meu de pilotaj. M-am simtit excelent cu Marc, chiar ne era dor sa luam un start oficial impreuna. Important este ca am facut si un antrenament serios pentru Corsica, acolo unde voi incerca sa punctez in WRC 2″, a declarat Simone Tempestini.

DSC_0144

DSC_0147

DSC_0154

DSC_0158

DSC_0165

DSC_0173

DSC_0174

DSC_0178

Atmosfera a fost foarte buna, au fost prezenti foarte multi fani de toate varstele iar vremea excelenta cu temperaturi de peste 20 de grade a contribuit la spectacolul generat de piloti.

Ultima proba speciala a raliului a fost coborarea din Poiana in Brașov, proba ce a avut statut de Power Stage. Echipajul Simone Tempestini / Marc Banca (Citroen DS3 R5) a incheiat proba pe pozitia secunda dar a caștigat Tess Rally 46, avand un avans de 47.4 secunde in fata perechii Dan Girtofan / Tudor Marza (Skoda Fabia R5).
20170401_164347
Raliul brasovean a constat din 7 probe speciale care au insumat 100 km (5 probe / 61,7 km pentru cei inscrisi in Rally 2). Concurentii s-au incalzit in cadrul shakedownului programat in prima parte a zilei de vineri (31 martie), la Rasnov.

Prima zi de concurs a mai inclus doua probe, urcarea de la Rasnov in Poiana Brasov si superspaciala din centrul orasului, Brasov Rally Show. Principala zi a intrecerii a fost sambata (1 aprilie ) care a programat coborarea din Poiana Brasov in Rasnov si urcarea in Predeal pe traseul „Paraul Rece”.
Dupa o trecere prin parcul de service, echipajele s-au pregatit pentru cel mai important test, proba dubla Babarunca/Cheia, cu o lungime cumulatata de peste 50 km. Invingatorii Tess Rally Brasov 2017 au fost desemnati dupa ultima speciala, coborarea din Poiana Brasov pana il Livada Postei care a avut statut statutul de „power stage”.
Tess Rally Brasov este organizat de Auto Blic cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov si al Consiliului Local Brasov, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.
Parteneri oficiali ai evenimentului sunt Tess Brasov, distribuitor Volkswagen si Audi, si Lubexpert, importator si distribuitor Mobil 1 in Romania. Pro-X si Hotel Aro Palace sunt parteneri principali ai raliului. Parteneri: Comprest Brasov, Omniasig, Silnef Security, Selgros Cash&Carry, Pell Collection. Partener tehnic este Cyclon Brasov.

Tess Rally Brasov este desfasurat cu sprijinul Serviciilor de Politie Rutiera Brasov si Prahova, R.A.T. Brasov, Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta Brasov si Prahova, a Gruparii de Jandarmi Mobile Brasov si a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova.
Gazduit de Coresi Shopping Resort. Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti, Autorally.ro.
20170401_163903
De asemenea Academia Titi Aur a fost prezenta la eveniment si a oferit sansa pentru doi pasionati de raliuri sa dea o tura, in postura de pasager, cu un Audi RS4.

20170401_163828

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord