ELKO Romania organizeaza Smart Security Boot Camp

ELKO Romania organizeaza Smart Security Boot Camp


Bucuresti, 21 aprilie 2017 – ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, specializata in distribuţia unei game largi de echipamente si solutii IT, organizeaza astazi un eveniment dedicat soluţiilor de City Surveillance, Video Analytics, Perimetral Security şi Critical Infrastructure.

Denumit ELKO Smart Security Boot Camp, evenimentul este adresat partenerilor ELKO şi reprezinta o oportunitate pentru acestia de a descoperi, testa si intelege modul de integrare a celor mai noi produse şi tehnologii Axis Communications, Seagate, Milestone, OPTEX, APC by Schneider Electric, Ultravision, Metrici şi Allied Telesis. Evenimentul are şi o puternica componenta de networking, integratorii putand astfel discuta direct cu reprezentanţii ELKO si ai producatorilor invitati.

Evenimentul este organizat in Bucuresti, la ELKO Demo & Training Center, inaugurat anul trecut, un spatiu dedicat tehnologiei si creativitatii, unde sunt organizate frecvent training-uri, seminarii si evenimente pentru partenerii ELKO, precum si demonstratii si prezentari ale solutiilor din portofoliul ELKO Romania.

“Piaţa de securitate este intr-o continua schimbare şi are nevoie de o repoziţionare a modului in care distribuitorii, integratorii şi producatorii de tehnologie lucreaza impreuna. ELKO Smart Security Boot Camp face parte dintr-o serie de evenimente si training-uri pentru parteneri care sustin strategia ELKO si propunerea noastra de valoare, prin schimbarea perspectivei dinspre vanzarea unui produs catre vanzarea unei soluţii complete ce adreseaza nevoile reale ale utilizatorului. Un produs reprezinta o simpla piesa a unui puzzle şi nu reuşeşte sa rezolve problemele sau cerinţele unui utilizator final; ceea ce face diferenta este sa ii poti oferi o solutie dedicata, care rezolva o provocare si aduce beneficii reale in utilizare”, a spus Gabriela Gheorghe, director general ELKO Romania.

Tendinţa clara a industriei de securitate este sa ofere soluţii din ce in ce mai specifice, pentru probleme particulare. In acest moment nu se mai poate discuta despre o singura implementare hardware / software care sa fie potrivita pentru orice scenariu. In cele din urma, utilizatorii nu sunt in cautarea unei camere de supraveghere sau a unui sistem de video management. Ei sunt in cautarea unei soluţii care are, de exemplu, capabilitatea de a reduce cu un anumit procent rata de infracţionalitate dintr-un oraş, sau de a creşte veniturile unei companii ce se ocupa de managementul unor parcari.

Siguranţa este un aspect cheie in orice oraş. Solutiile de supraveghere vin tocmai sa raspunda acestor nevoi specifice pe masura ce numarul de oameni din zona urbana creşte, iar oraşele sunt supuse unor riscuri din ce in ce mai mari. Rolul unui sistem de securitate destinat oraşelor inteligente este complex. Astfel, pe langa simpla reducere a activitaţilor criminale şi cresterea eficientei agenţilor de securitate, imaginile oferite de un sistem de securitate pot conduce de exemplu la o optimizare a traficului urban, sau la o mai buna gestionare a parcarilor. Soluţiile ELKO Romania dedicate supravegherii oraşelor ofera posibilitatea organelor abilitate sa monitorizeze in timp real toate zonele de interes, iar astfel, deciziile de intervenţie se pot lua mai repede şi mult mai eficient.

Protecţia perimetrala si securitatea residentiala sunt de fiecare data subiecte sensibile, pentru ca primul gand care ne vine in minte este propria siguranta. Fiecare individ işi doreşte sa se simta in siguranţa in confortul locuinţei, cu bunurile securizate. Tocmai de aceea fiecare implementare de securitate perimetrala trebuie realizata astfel incat orice tentativa de patrundere neautorizata sa fie detectata din timp, şi nu atunci cand persoana rau voitoare a patruns deja in locuinţa. Soluţiile ELKO dedicate protecţiei perimetrale permit atat o detecţie incipienta a oricarui pericol, cat şi o analiza detaliata a informaţiilor oferite de camerele de supraveghere video şi de senzorii de mişcare care pot conduce la o evaluare corecta a riscului. Soluţiile funcţioneaza optim indiferent de condiţiile meteo, de iluminare sau de marime a spaţiului ce se doreşte a fi monitorizat.

Daca esti responsabil cu securitatea unei centru in care se afla o infrastructura critica, trebuie sa fii mereu in alerta şi pregatit pentru orice fel de incidente, de la acţiuni de terorism, la dezastre naturale ce pot intrerupe activitatea sau distruge locaţia. Soluţiile ELKO de critical infrastructure presupun realizarea unei convergenţe intre cele mai performante produse, tehnologii si aplicatii software, ce pot conduce la securizarea unei astfel de locatii, prin detectarea, identificarea si localizarea intrusilor.

Procesul de convergenţa dintre hardware şi software trebuie sa conduca la dezvoltarea de soluţii end-to-end ce pot adresa probleme şi cerinţe specifice. Astfel, se pot realiza implementari specializate in care vor fi conectate camerele de supraveghere cu senzorii de detecţie, cu platformele VMS si aplicatii de integrare, precum si UPS-uri, aplicaţii software sau unitaţi de stocare.

+ There are no comments

Add yours