1 din 2 angajați care primesc tichete cadou de Paște le va utiliza pentru achiziția de haine și echipamente electrocasnice

1 din 2 angajați care primesc tichete cadou de Paște le va utiliza pentru achiziția de haine și echipamente electrocasnice


 • Tichetele cadou oferite angajaților beneficiază de deductibilitate și exceptare de la plata taxelor și impozitelor

Decorațiunile, obiectele vestimentare și echipamentele electronice  sunt principalele achiziții din magazinele non-alimentare pe care le vor face angajații care primesc anul acesta tichete cadou de Paște, conform unei analize Sodexo derulată cu scopul de a identifica principalele tendinţe în utilizarea și acordarea tichetelor cadou în România. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de aproximativ 1.500 de companii și pe baza informațiilor comerciale Sodexo, în perioada 27 martie – 3 aprilie 2017.

Astfel, aproximativ 31,5% din angajații care vor primi tichete Cadou Pass Sodexo de Paște intenționează să le utilizeze pentru a cumpăra obiecte din categoria home & deco, în timp ce peste 26% își doresc să cumpere obiecte vestimentare și aproape 25% optează pentru echipamente electronice și electrocasnice.

În opțiunile angajaților pentru achiziții cu voucherele cadou se mai regăsesc produsele de beauty și healthcare (aprox. 6,5%), produsele gourmet (aprox. 4,5%), cele destinate lucrului la birou (aprox. 4%) și plata meselor la restaurant (aprox. 1,5%).

„Orice formă de motivare din partea angajatorilor este importantă pentru angajați, cu atât mai mult cu cât implică și un stimulent de ordin financiar. Spre deosebire de un bonus la salariu, acordat la finalul lunii sau al anului, tichetele cadou oferă un stimulent imediat pentru angajați, iar faptul că acestea sunt utilizate pentru o achiziție specială, precum decorațiunile pentru casă sau echipamentele electrocasnice, cu ocazia sărbătorilor Pascale, face ca acest beneficiu să fie chiar mai însemnat.

În plus, angajații beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou,” declară Adina Popa, Director de Marketing și Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

În prezent, tichetele cadou în cuantum de până la 150 de lei per eveniment oferite angajaților și copiilor minori ai acestora beneficiază de deductibilitate și exceptare de la plata taxelor și impozitelor. Cele mai multe companii care își recompensează angajații cu tichete cadou oferă valoarea maximă deductibilă.

Companiile pot acorda tichete cadou cu următoarele ocazii: 8 Martie, Paște, 1 Iunie și Crăciun, precum și la alte evenimente care păstrează încadrarea de cheltuieli cu caracter social. Fondul de cheltuieli sociale pentru companii este de 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Comparativ cu sărbătorile Pascale din 2015, când tichetele cadou erau supuse impozitului pe venit, în cotă de 16%, plătit de angajat, volumul de vochere Cadou Pass emise de Sodexo în 2016 a crescut cu 25%. Față de această creștere, Sodexo estimează că volumele de vouchere Cadou Pass emise anul acesta vor crește cu 10%.

Sodexo este în continuare emitentul de tichete cadou cu cea mai mare rețea națională în care acestea pot fi utilizate, cu 67.000 de magazine partenere, profilul acestora variind de la magazine electro-IT, librării, magazine de bijuterii și accesorii, birotică, jucării, obiecte vestimentare etc., până la farmacii, supermarketuri și hipermarketuri. Printre comercianții la care pot fi folosite tichetele Cadou Pass de la Sodexo se numără: Flanco, Media Galaxy, Altex, Inmedio, Cărturești, Humanitas, Cellini, Swarovsky, Diverta, Noriel, Toyplex, Otter, Ecco, Aldo, Guban, Bata, Sensiblu, Help Net, Dona, Catena, Lidl, Mega Image, Carrefour, Kaufland, Penny etc. Locațiile din rețeaua Sodexo sunt disponibile pe www.mysodexo.ro.

*Marja de eroare a analizei este de +/-4%, iar eșantionul reprezentativ din punct de vedere cantitativ reflectă caracteristicile universului de companii din România, fiind abordate companii din domenii diverse, cu număr divers de angajați și respectând aria geografică.

 

Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 1.141 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:

 • Beneficii pentru Angajați:
 • Programe de Incentivare
 • Beneficii Publice
 • Servicii de alimentație / catering
 • Managementul facilităților

 

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții

Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966 în Marsilia, Franța și este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.Grupul operează în 80 de țări cu peste 425.000 de angajați care împărtășesc aceeași pasiune de a oferi servicii.Sodexo are încredere că o bună calitate a vieții sporește satisfacția și motivația indivizilor, jucând astfel un rol important în performanța organizațiilor care sunt partenerii noștri strategici.

 

Sodexo în lume – Cifre cheie

 • 20,2 de miliarde de euro în venituri consolidate
 • 425.000 de angajați
 • 80 de țări
 • 32.700 puncte de lucru
 • 75 de milioane de consumatori zilnic

 

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord