Achizitie: Hard Disk Seagate BarraCuda 3TB

Achizitie: Hard Disk Seagate BarraCuda 3TB


In urma cu doua saptamani am achizitionat un hard disk Seagate BarraCuda 3TB (ST3000DM008), SATA3, 7200rpm, 64MB, de care sunt foarte multumit. De ce am ales acest produs?

Datorita raportului calitate-pret si a experientei anterioare cu produsele Seagate (am si un desktop PC din 2009, pe care este instalat un HDD Seagate de 250 GB, care functioneaza ireprosabil).

Am instalat hard disk-ul pe un sistem destul de “actualizat”, cu procesor AMD Vishera FX-8350, 8 GB de memorie RAM si placa grafica Radeon Sapphire RX470. Scopul acestui hard disk este de a stoca clipurile de tip review si unboxing pe care le realizez pentru tot felul de gadget-uri, precum si fotografiile realizate cu smartphone-urile (trebuie sa marturisesc ca realizez cel putin 1000 de fotografii/luna).
BarraCuda 2
Portofoliul Seagate Barracuda cuprinde drive-ul cu capacitatea de pana la 10TB. Pentru mine este suficienta o capacitate de 3TB, insa pentru cei care simt nevoia de spatiu de stocare cat mai mare, cei de la Seagate vin in ajutor cu hard disk-uri si mai incapatoare. Daca eu folosesc HDD-ul pentru clipuri si fotografii, pasionatii de jocuri au nevoie de mai mult spatiu pentru a stoca titlurile preferate.

In plus, acest produs foloseste tehnologia Multi-Tier Caching, care maximizeaza performantele PC-ului si contribuie la incarcarea mai rapida a aplicatiilor si fisierelor.
Dupa doua zile de utilizare a hard disk-ului Seagate BarraCuda 3TB ma declar multumit si il recomand tuturor cititorilor Blogatu.ro care doresc un produs cu un raport calitate-pret excellent, fiabil, rapid, cu vibratii nesemnificative si zgomot aproape absent.

Am realizat doua partitii de cate 1,5 TB. Am rulat benchmark-urile CrystalDiskMark si ATTO Disk. Iata rezultatele obtinute de Seagate BarraCuda 3TB:

CrystalDiskMark:
Crystal Disk

ATTO Disk:
ATTO Disk Benchmark

Prima impresie este foarte buna si pot spune ca acest hard disk se ridica la inaltimea asteptarilor mele.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord