Inscrierile la atelierul de scenaristica organizat de Cristina Iacob, regizorul #selfie69 si scenaristul Tudor Potra se prelungesc pana miercuri

Inscrierile la atelierul de scenaristica organizat de Cristina Iacob, regizorul #selfie69 si scenaristul Tudor Potra se prelungesc pana miercuri


Cei care vor sa invete sa isi transforme o idee intr-un scenariu de film, avand la final oportunitatea de a-si sustine proiectul in fata unor regizori si producatori din industria cinematografica romaneasca, mai au trei zile pentru a se inscrie la atelierul de scenaristica organizat de realizatorii #selfie69. Pana miercurea aceasta, 8 martie, inclusiv, ei isi pot trimite CV-ul, impreuna cu o scrisoare de intentie, la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro.

Workshopul de scriere a unui scenariu cinematografic De la idee, la scenariu este sustinut de Tudor Potra, scenarist, regizor si advertising creative director, unul dintre scenaristii #selfie69, la invitatia Asociatiei Scenaristilor Romani (ASCER), fondata de Cristina Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 – comedia romaneasca ce a adus un numar record de peste 150.000 de spectatori la cinema.
Atelierul-curs va avea loc pe o perioada de sase luni (9 martie – 10 august), in mansarda Carturesti Verona, in fiecare joi, de la ora 19:00 la ora 21:00. [Pentru detalii, intrati aici: http://bit.ly/2maJ9xb.]

Workshopul se adreseaza celor care de multe ori si-au spus: “Povestea mea ar fi un film grozav“, dar nu au stiut de unde sa inceapa.
« Nu este atat un curs unde sa iti iei notite, ci un atelier in adevaratul sens al cuvantului, unde fiecare sa isi avanseze propriul proiect, sa il puna la punct, sa il dezvolte. Are, bineinteles, o componenta teoretica, insa este mai mult o scoala de meserii decat o academie. Mai multa indrumare decat predare de la catedra », spune Tudor Potra.

« Workshopul acesta inseamna idei noi, care pot deveni scenarii de film», spune Cristina Iacob. « Scopul nostru este de a aduce impreuna scenaristi, regizori si producatori, astfel incat povestile create aici sa aiba o sansa de a deveni filme. Participantii vor lucra si vor invata sa isi scrie cat mai firesc povestea, sa isi structureze ideile in formatul si ritmul specifice unui scenariu de lungmetraj, avand la final un scenariu de film si oportunitatea de a tine un pitch in fata unui grup de producatori si regizori in cautare de povesti. Chiar se intampla! », spune Cristina Iacob.

Cursul-atelier va oferi participantilor un bagaj teoretic prin care sa poata intelege mai bine fenomenul cinematografic, pentru a putea sa propuna proiecte cu sanse de succes; sa indrume primii pasi in aceasta profesie, oferindu-le asistenta profesionista la fiecare pas al transformarii ideii lor originale intr-un scenariu de film complet, ce poate oricand sa fie sustinut intr-un pitch in fata unui grup de producatori si regizori in cautare de povesti.

Fiecare sesiune de doua ore contine o prima parte consacrata unei etape de realizare a unui scenariu (ilustrata cu exemple video din filme importante), urmata de monitorizarea evolutiei fiecarui proiect individual. Intalnirile sunt saptamanale, pentru a oferi fiecarui cursant timpul necesar pentru a lucra la proiectul sau de scenariu. Evolutia acestuia este prezentata public si comentata de colegi si profesor.

« Din experienta stiu ca imaginatia si creativitatea functioneaza mai bine cand sunt in ping pong in grup, intr-un brainstorming. Fiecare participant va profita de emulatia cu ceilalti, iar concurenta acolo va deveni pozitiva, pentru ca te motiveaza. Vrem sa creem la atelier aceasta ambianta de ferment creativ », spune profesorul Tudor Potra.

Pentru atelierul De la idee, la scenariu vor fi selectati 15 participanti. Pretul este de 1200 de lei. Cei care doresc sa participe iti pot trimite CV-ul si o scrisoare de intentie, la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro, pana miercuri, 8 martie. Contact: edith.alibec@zazufilm.com / 0757.643.477.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord