Gradinita – a doua casa pentru copilul tau

Gradinita – a doua casa pentru copilul tau


Gradinita este acel loc in care trebuie sa il duci pe copilu tau odata ce a implinit varsta potrivita, acel loc in care el poate socializa cu alti copii, acel punct de pornire pentru ceea ce va insemna scoala pe mai tarziu. Desi este destul de dificil pentru noi ca parinti sa ne obisnuim cu ideea ca va trebui sa lasam copilul nostru in grija altor persoane decat noi acest lucru este unul necesar. Copiii trebuie sa invete sa socializeze inca de cand sunt mici, trebuie sa deprinda indeletniciri conform varstei lor, iar gradinita este locul perfect ce intruneste toate aceste conditii.

Exista un numar destul de mare de gradinite si cu greu poti alege care este cea mai potrivita pentru copilul tau si cea care are cele mai bune conditii raportat la nevoile acestuia. Ceea ce trebuie sa iei in considerare este faptul ca atunci cand vorbim de amenajari gradinite, acestea au fost construite dupa anumite criterii bine stabilite, toate tinand cont de nevoile celor care ii vor calca pragul. Mobila, bancute, jucarii, toate acestea au fost alese raportat la calitatea lor, la varstele copiiilor care vor fi prezenti in gradinite si care sa nu ii puna in pericol nici o secunda.

Amenajarea corespunzatoare a unei gradinite depinde de foarte multi factori primul dintre ei fiind reprezentat de catre locatie. Trebuie sa fie o zona cat mai buna, mai linistita, fara obiective in zona precum cluburi de noapte sau baruri, curata, o zona potrivita pentru copii. Designul cladirii este un factor important, de asemenea. Totul trebuie facut raportat doar la cei ce vor umple incaperile, mai exact raportat la copiii si la a le crea un spatiu propice cu un design care sa ii atraga. De asemenea, trebuie luate in calcul toate masurile de siguranta care sa le ofere parintilor certitudinea ca isi vor aduce copiii intr-un mediu sanatos, intr-un spatiu care nu reprezinta nici un pericol pentru copilul sau si in care sunt in siguranta pe intreaga durata de timp pe care o vor petrece acolo. Si personalul ales este foarte important deoarece ei sunt aceeia care isi vor petrece timpul cu copiii dumneavoastra si practic sunt niste straini. De aceea, si acestia sunt alesi cu o foarte mare atentie. Si partea cea mai importanta pentru cei mici, desigur jucariile. In functie de varstele acestora se vor alege echipamentele de joaca, care vor fi alese in functie de nevoile si asteptarile lor. La gradinita se stie destul de bine ca nu este totul doar despre joaca. Copiii merg acolo si petru a invata, gradinita fiind  primul pas in integrarea sociala, premergatoare scolii. Aici, pe langa simplele jocuri ale copilariei, vor face diverse activitati menite sa ii stimuleze atat fizic cat si psihic.

            Desi, in prezent, multi dintre parinti aleg sa sara peste gradinita si prefera sa tina copilul acasa considerand ca este mai in siguranta si poate invata la fel de multe lucruri, eu aleg sa imi trimit copilul la gradinita. Asa cum si eu am avut acest beneficiu, si fratii mei, parintii si celalalte generaii la randul lor. Copiii trebuie sa socializeze, sa se bucure de prezenta altor copiii de varsta lor, sa se implice in activitati de tot felul, sa treaca pas cu pas prin fiecare etapa a educatiei corespunzatoare varstei avute.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord