Avantajele si dezavantajele usilor glisante

Avantajele si dezavantajele usilor glisante


Cei care isi construiesc locuinte moderne sunt tot mai interesati de achizitionarea unor usi glisante. Usile glisante sunt o varianta din ce in ce mai cautata si prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.

Vom incepe cu avantajele:
• Aspect general placut
Usile glisante ofera un aspect placut si elegant incaperii in care sunt instalate. Ele fac incaperile sa arate mai spatioase si mai moderne.

• Usor de accesat
Usile glisante sunt foarte usor de folosit, datorita sistemului de glisare.

• Ocupa putin spatiu
Usile glisante sunt dorite si pentru faptul ca ocupa foarte putin spatiu. Acum insa, depinde si de sistemul de glisare. Magazinul de la care vei cumpara te va ajuta cu o recomandare pentru a alege exact ce e potrivit pentru locuinta ta.

• Ofera o priveliste placuta
Daca ai o locuinta care are o usa indreptata spre un peisaj frumos, e pacat sa nu folosesti o usa glisanta. Usile glisante pot avea multe ochiuri, sau unul singur si iti vor permite sa te bucuri din plin de lumina naturala.

• Sunt potrivite pentru orice stil de casa
Nu conteaza daca ai ales sa-ti amenajezi casa in stil modern, rustic sau in alt stil. Vei gasi cu siguranta usi glisante care sa se potriveasca perfect.

Insa, usile glisante au si o serie de dezavantaje. Trebuie sa le iei si pe ele in calcul:
• Sunt destul de greu de montat
Usile glisante nu sunt simplu de montat. Idea ar fi sa ai in vedere de la inceputul constructiei acest aspect, daca vrei usi glisante. Montarea lor dupa ce casa a fost deja gandita si construita cu usi normale e si mai dificila.

• Se murdaresc repede si sunt dificil de curatat
Din nefericire, usile glisante se murdaresc foarte usor si orice amprenta se observa cu usurinta pe el, mai ales atunci cand sunt din sticla. Daca nu iti place sa speli suprafete din sticla, nu cred ca e o idee prea buna sa iti cumperi usi glisante din sticla.

• Se poate intampla sa mai sara de pe cant
Usile glisante trebuie folosite cu grija, deoarece altfel ele pot sari de pe cant. Insa, cu atentie ele pot fi o solutie ideala pentru o locuinta moderna.
Insa, din punctul meu de vedere, dezavantajele nu sunt atat de semnificative incat sa nu pot trece peste ele.
Daca te incanta ideea de a avea astfel de usi in locuinta ta, vezi modelele disponibile pe MobiliCasa.ro.

+ There are no comments

Add yours