AM testat hard-disk-ul Seagate IronWolf cu o capacitate de 10 TB

AM testat hard-disk-ul Seagate IronWolf cu o capacitate de 10 TB


Dragi cititori, cu siguranta toti ne vom lovi la un moment dat de problema spatiului insuficient de pe hard, si vom fi nevoiti sa stergem un folder cu poze sau niste clipuri video sau jocuri iar apoi vom regreta ca am facut aceasta alegere.
Pentru a veni in intampinara nevoii tot mai crescute de spatiu este recomandat sa apelam la un hard-disk cu o capacitate ridicata de stocare. Ppentru a avea acces oriunde si de pe orice dispozitiv dorim la datele noastre va recomand o solutie de tip NAS (Network Attached Storage), foarte utila in cazul in care ai nevoie sa accesezi fisiere importante sau sa faci un backup.

Eu am testat hard-disk-ul Seagate IronWolf cu o capacitate de 10 TB. Aceasta versiune este proiectata in special pentru NAS, insa poate fi utilizata si ca hard-disk pentru PC sau unitate de streaming pentru console.

Domeniul de utilizare cel mai indicat pentru Seagate IronWolf este pentru stocarea de date pe un numar mare de PC-uri, fiind indicat pentru firmele mici si mijlocii, dar si pentru utilizatori individuali.

Este important de stiut ca, daca vi se pare ca 10TB sunt mai mult decat aveti nevoie in acest moment, puteti opta pentru variante de IronWolf cu mai putin spatiu de stocare, respectiv in versiuni de 1TB, 2TB, 3TB, 4TB, 6 si 8TB, bineinteles versiunile cu mai putin spatiu au si un pret mai mic.

Drive-ul IronWolf a fost creat special pentru utilizarea impreuna cu solutii de tip NAS asa ca ofera caracteristici care nu sunt prezente pe un hard-disk obisnuit. Aceste dotari ii permit sa functioneze in conditii de fiabilitate maxima 24 ore din 24 procesand cantitati mari de date si pastrand in acelasi timp un consum scazut de energie.
IronWolf poate fi utilizat si in combinatie cu o consola de jocuri, atunci cand capacitatea limitata de stocare a acesteia este o problema. Gamerii isi pot muta muzica si clipurile pe NAS-ul echipat cu hard disk-urile IronWolf. Apoi, NAS-ul poate fi folosit ca unitate de stocare pentru streaming.

Drive-ul este compatibil cu dispozitive NAS cu un numar de 1-8 sloturi. Eu l-am testat pe un NAS de la Synology cu 2 docuri si a functionat foarte bine. Asa cum era de asteptat de la un hard-drive NAS, IronWolf este optimizat pentru RAID, aceasta optimizarea imbunatateste performanta iar sistemul avansat de management economiseste energie si in acelasi timp ofera puterea necesara atunci cand este nevoie. 
Merita subliniata si functia Error recovery control, esentiala atunci cand ai pe drive-ul IronWOlf documente foarte importante si functiile avansate de tip power management care va permit sa reduceti costurile de operare.

IronWolf este include tehnologia AgileArray. Optimizat pentru NAS oferind cea mai buna experienta posibila, AgileArray include optimizare RAID si un sistem de management al energiei.
– Pe partea de senzori drive-ul vine cu dual-plane balance si Rotational Vibration (RV) care atenueaza vibratiile in NAS-uri multi-bay pentru o performanta constanta si o fiabilitate marita. 
Prin tehnologia Multi-User se pot prelucra pana la 180TB pe an, iar mai multi utilizatori pot uploada și downloada date in siguranta utilizand un server NAS, foarte potrivit pentru creativi sau pentru o firma de dimensiuni mici si medii.

Alte specificatii includ interfata SATA 6GB/s, transfer de date cu viteza maxima de 210MB/s pentru unitatile cu capacitate de 10TB asi 8TB (195MB/s pentru 6TB, 180MB/s pt drive-urile de 4TB, 3TB, 2TB si 1TB), o viteza de rotatie de 7200 RPM pt unitatile de 10TB, 8TB si 6TB (unitatile de capacitate mai mica ofera o viteza de rotatie de 5900RPM) si 256MB memorie cache.

Seagate a reusit sa ingramadeasca un spatiu de stocare de 10TB intr-o carcasa compacta datorita utilizeaza sapte discuri PMR (Perpendicular Magnetic Recording) si utilizeaza heliu pentru a reduce rezistenta la miscare a discurilor.
Pentru a-i testa performantele am rulat benchmark-uri cu hard-ul IronWolf 10TB hard drive conectat direct la PC-ul de test prin intermediul unui cablu SATA.
In benchmark-ul CrystalDiskMark test am obtinut viteze de citire de 251 MB/s si viteze de scriere de 230 MB/s, valori excelente pentu o unitate cu viteza de 7200RPM.

In concluzie, unitatea Seagate IronWolf cu o capacitate de 10 TB este foarte rapida si silentioasa, nivelul de zgomot generat in timpul utilizarii in cadrul NAS a fost foarte redus si cu siguranta nu va va deranja la utilizarea atat acasa cat si la birou.

Seagate IronWolf cu o capacitate de 10 TB este disponibil in oferta principalelor magazine online la preturi incepand cu 2060 lei

+ There are no comments

Add yours