Spartan deschide 2 restaurante în Piatra Neamț și Baia Mare și ajunge la 30 de restaurante în România

Spartan deschide 2 restaurante în Piatra Neamț și Baia Mare și ajunge la 30 de restaurante în România


Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan își continuă expansiunea pe piața autohtonă prin inaugurarea a încă două unități la final de an. Prin deschiderile din Baia Mare și Piatra Neamț, Spartan ajunge la 30 de restaurante în toată țara: 11 proprii și 19 în sistem de franciză. Investiția în cele două restaurante proprii este de 135.000 de euro: 70.000 de euro în restaurantul din Baia Mare și 65.000 de euro în cel din Piatra Neamț.
Spartan, lider în Shopping City Piatra Neamț, la o lună de la deschidere. Spartan Piatra Neamț a fost deschis pe 1 decembrie în centrul comercial Shopping City, deținut de NEPI, ocupă 85 m2 în apropierea sălilor de cinema, iar în luna decembrie a surclasat toate restaurantele din zona de food-court, cu o cifră de vânzări de aproximativ 350.000 lei (78.000 euro).

“Locuitorii din Piatra Neamț au primit extrem de bine apariția noului restaurant Spartan, iar în prima lună de funcționare am reușit să ne depășim toți concurenții în ceea ce privește încasările. Suntem foarte bucuroși că am încheiat astfel 2016, incontestabil cel mai bun an de până acum, atât pentru restaurantele proprii, cât și pentru francizații noștri. În total, unitățile noastre au înregistrat o creștere financiară de 11 – 12%, față de 2015. Credem că impactul atât de puternic pe care l-am avut în Piatra Neamț, atât de repede după deschidere, se datorează atât produselor de cea mai bună calitate pe care le oferim și a atenției cu care ne tratăm clienții, cât și a colaborării excelente pe care o avem cu cei de la NEPI, a căror echipă ne-a oferit tot suportul logistic de care am avut nevoie”, a declarat Anișoara Bătăiosu, Director General Strong MND Corporation S.R.L., compania care deține franciza Spartan.

Restaurantul Spartan din Baia Mare a fost inaugurat pe data de 24 noiembrie, în centrul comercial Vivo! Baia Mare (fostul Gold Plaza), ocupă 90 m2 și este situat în zona food-court-ului, în imediata vecinătate a cinematografului, într-o poziție de maximă vizibilitate.
“Inaugurarea din Baia Mare reprezintă încă un pas în strategia Spartan de extindere în toate marile orașe din România. Reușita restaurantelor noastre este o confirmare a valorii mărcii și a pasiunii oamenilor din spatele acestui nume, a căror eforturi concertate au făcut ca în 2016 Spartan să devină lider, la nivel național, pe segmentul de carne rotisată. Spartan este un fast-food atipic, unde îți poți scoate copiii la masă fără nicio grijă, știind că preparatele servite aici nu conțin aditivi, carnea și legumele provin de la furnizori atent selecționați, iar savoarea mediteraneeană este completată de influențe diverse, creând astfel un concept unic. Cred că este exact ceea ce lipsea din peisajul restaurantelor băimărene”, a completat Anișoara Bătăiosu.

Cele două restaurante le-au pregătit clienților meniuri delicioase, din care nu lipsesc souvlaki, unul dintre cele mai apreciate preparate care conține carne rotisată fără aditivi, cele cinci sosuri marcă proprie, legume, cartofi și gyros pyta. Cu ocazia inaugurărilor au fost lansate mai multe promoții care vor continua și în luna ianuarie.
Deschiderile din Piatra Neamț și Baia Mare au marcat finalul unui an în care Spartan s-a concentrat atât pe consolidarea brand-ului, cât și pe noi inaugurări în București și în țară. În 2017 se va continua procesul de extindere pe plan național, dar se preconizează și expansiunea în afara granițelor. De asemenea, pe fondul dezvoltării accelerate din ultima perioadă, reprezentanții lanțului de restaurante vor iniția și un proces de cooptare de manageri și inspectori zonali pentru a se alătura echipei Spartan.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 30 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii și alte 19 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 18 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare și Piatra Neamț.
Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii și restaurante francizate) este de aproximativ 14.5 milioane de euro. În cele 11 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajațe peste 200 de persoane, iar în total, în toate cele 30 de unități lucrează peste 500 de oameni.
Lanțul de restaurante Spartan va continua extinderea în capitală, în provincie, dar și în afara granițelor României. Planurile sale de expansiune vizează ca, până în 2018, să ajungă la 40 de unități.

+ There are no comments

Add yours