Serialul Sultana Kosem incepe la Kanal D din 23 ianuarie

Serialul Sultana Kosem incepe la Kanal D din 23 ianuarie


Dragi cititori, am vesti foarte bune pentru fanii serialelor turcesti, si anume ca serialul “Sultana Kosem”, realizar de producatorii serialului-fenomen “Suleyman Magnificul- sub domnia iubirii” va fi difuzat de Kanal D incepand cu data de 23 ianuarie.
De asemenea in trailer apare si cunoscuta actrita Hülya Avșar care joaca rolul lui Safiye Sultan, mama sultanului Ahmed

Cautarile pentru cea care o va interpreta pe sultana Kosem la varsta de 17 ani au durat un an si jumatate, la casting au participat mii de fete, pana la urma producatorii au optat pentru Anastasia Tsilimpiou, model si actrita din Grecia in varsta de 17 ani, in timp ce sultanul Ahmed va fi interpretat de Ekin Koç.
Anastasia Tsilimpiou, care deja s-a apucat sa invete limba turca o va interpreta pe sultana Kosem pana in episodul 9 al primului sezon, cand ii va lasa locul lui Beren Saat.
fft22_mf5872619
Cateva lucruri despre personajul istoric sultana Kosem:
Sultan Valide Kösem (cca 1589/1590-3 septembrie 1651) a fost favorita sultanului Ahmed I-ul (1603-1617) si mama a doi sultani, Murad al IV-lea (1623-1640) si Ibrahim I (1640-1648). In calitate de regenta si de sultana-mamă d timp de 25 de ani, ea s-a afirmat drept una din figurile de prim plan pe timpul Sultanatului femeilor si a devenit una dintre femeile cele mai puternice din istoria Imperiului Otoman. Kosem avea origine greaca, ea era fata unui preot din insula Tinos, din Marea Egee.

Sultanatul femeilor (Kadınlar Saltanatı) a fost o perioada de 130 de ani, intre secolele XVI-XVII, inceput odata cu atingerea de catre sultana Hurrem a unei influente fara precedent in afacerile de stat .

2 Comments

Add yours
  1. 1
    iulia

    Safiye Sultan a fost BUNICA sultanului Ahmed I si NU mama acestuia. Ea a fost mama sultanului Mehmed III. Mama lui Ahmed I a fost Handan Sultan. Informati corect.

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord