UPS review: nJoy Horus Plus 1500

UPS review: nJoy Horus Plus 1500


nJoy Horus Plus 1500 – prezentare video:

Particip la campania nJoy Your . of reView cu acest articol, din care veti afla mai multe detalii despre UPS-ul nJoy Horus Plus 1500.

Ce inseamna UPS?
Dupa cum v-am spus si in clipul de mai sus, UPS inseamna Sursa Neintreruptibila. UPS este prescurtarea, in limba engleza, a expresiei Uninterruptible Power Supply. Pe intelesul oricui, un UPS este un echipament care protejeaza electrocasnicele sau alte dispoztive electrice atunci cand tensiunea pe care distribuitorul de energie electrica o furnizeaza are fluctuatii mari, in momentele cand apar supratensiuni (de exemplu in timpul unei furtuni cu descarcari electrice) sau daca apar frecvent caderi de tensiune.
De exemplu, un UPS iti poate oferi timp pretios pentru salvarea documentelor importante la care lucrezi pe un desktop PC in timpul unor caderi de tensiune.

Un astfel de dispozitiv nu este doar foarte util, ci este si accesibil. In urma cu cativa ani, UPS-urile nu erau asa accesibile ca astazi si puteau fi vazute de obicei doar in sediile firmelor. In prezent insa, utilizatorii casnici au de ales dintr-o gama larga de UPS-uri nJoy (cel mai ieftin produs, Eido 600, costa numai 189,90 lei). Recomand utilizarea UPS-urilor atat la sediile firmelor, cat si in locuinte. UPS-urile din seria Horus Plus pot neutraliza problemele aparute datorita fluctuatiilor de tensiune atat in cazul statiilor office, echipamentelor bancare si comerciale, bancomatelor, cat si pentru electronicele casnice.

Eu am conectat la UPS-ul primit in teste un desktop PC si o imprimanta pentru doua zile. Nu am intampinat caderi de tensiune pe durata testului, insa m-am convins de utilitatea acestui echipament. UPS-ul testat de mine, nJoy Horus Plus 1500 are un pret de 569,90 lei si va garanteaza ca, indiferent ce s-ar intampla cu energia electrica, echipamentele conectate la acesta vor fi in siguranta. Horus Plus 1500 ofera posibilitatea conectarii a pana la patru echipamente electrice in acelasi timp si, in acelasi timp, dispune de mufa RJ-45 pentru protectie impotriva supratensiunilor ce pot aparea pe linia telefonica. Puteti conecta la aparate electrice cu puteri de pana la 1500 Volt-Amper (puterea in curent alternativ) si de pana la 900 Watt (puterea in curent continuu).

Horus Plus 1500 (dar si celelalte produse din gama Horus – Horus Plus 600, Horus Plus 800, Horus Plus 1000 si Horus Plus 2000) protejeaza echipamentele sensibile la fluctuatiile de curent de la birou sau de acasa.
Toate produsele din seria Horus Plus sunt dotate cu AVRun sistem de redesare a tensiunii de intrare pentru evitarea deteriorarii echipamentelor conectate. Acest sistem este recomandat pentru utilizatorii care au probleme cu fluctuatiile mari de tensiune.
Modul line interactive pe care functioneaza Horus Plus regleaza mai precis tensiunea de intrare nefiind obligat sa comute, in conditii normale, pe functia de back-up.

Daca va veti confrunta cu o pana de curent de proportii, UPS-urile nJoy Horus Plus va reporni automat odata cu revenirea curentului, fara a mai fi nevoie de interventie manuala sau de supraveghere.
UPS-urile din gama Horus Plus va pun la dispozitie si optiunea monitorizarii sistemului UPS prin programul de management inclus: utilizatorul poate afla oricand gradul de incarcare al bateriei, tensiunea la iesire, tensiunea la intrare, nivelul de incarcare.

Va recomand sa achizitionati cu incredere un UPS Horus Plus 1500 (sau orice alt UPS nJoy), deoarece nu se stie niciodata cand pot aparea probleme cu furnizarea energiei electrice. In plus, un UPS este foarte util in cazul celor care locuiesc in zone unde energia electrica furnizata are fluctuatii mari sau in zone unde se apar des furtuni cu descarcari electrice.

Un UPS este util si celor care lucreaza cu fisiere importante si nu doresc sa piarda date in cazul unei caderi de tensiune, au echipamente electronice care trebuie sa functioneze neintrerupt (camere de filmat, senzori) sau detin echipamente noi pe care nu doresc sa le expuna la fluctuatii de curent care le pot produce avarii.

Am realizat un tabel cu principalele specificatii ale UPS-ului nJoy Horus Plus 1500:

Caracteristici UPS nJoy Horus Plus 1500
Putere: 1500 VA / 900 W
Tensiune nominala la intrare: 230Vac
Plaja acceptata tensiune intrare: 162-290 VAC
Plaja acceptata tensiune iesire: 196-255Vac
Tip: Line Interactive
Frecventa: 60/50 Hz (auto sensing)
Prize: 4 x prize Schuko
RJ11 protectie pentru linia de telefon/modem
RJ45 protectie la priza
Timp de transfer: 2-6 ms
Port comunicare: USB
Tipul bateriei: Sigilata si protejata impotriva scurgerilor
Specificatii baterie: 12V 9Ah x 2
Software: Software management inclus
Posibilitatea de monitorizare & control prin USB
Temperaturi de functionare: 0 ~ 40 C
Caracteristici: Ecran LCD
AVR
Auto-Restart
Iesire sinusoidala simulata
Incarcare Off-mode
Functie Cold Start
Program de management inclus (ViewPower)
Afisaj LCD: Tensiune la intrare
Tensiune la iesire
Capacitate baterie
Nivel de incarcare
UPS Status
Eficienta Rata de eficienta de pana la 90%
Dimensiuni fizice 320 x 130 x 182 mm

13 Comments

Add yours
 1. 1
  mihalache simona

  Este intr-adevar foarte utila mai ales daca locuiesti in zone cu flucutuatii de energie electrica, mi-aduce aminte de vremea cand eram copil si mergeam la bunici unde se mai gasea unul altul sa sudeze cate ceva si toata paratura din casa fila din cauza aceasta, ar fi fost foarte util atunci un astfel de echipament.

 2. 2
  Bratu Gabriela

  Adevarul e ca la sistemul actual de linii de inalta tensiune, acest gadget mi se pare foarte util! merge si pentru frigidere sau electrocasnice mari? pentru ca am observat ca ele sunt primele afectata in cazul unor variatii de tensiune

 3. 3
  Camelia

  Un gadget foarte util. Imi pare rau ca nu l-am cunoscut inainte sa mi se arda televizorul, nou, nout caruia i-a explodat nu stiu ce pentru ca e-on mi-a daruit intr-o zi in 10 minute cateva socuri generoase de electricitate.
  Cred ca pentru noile televizoare si alte aparate electrice sensibile , este o investitie profitabila.
  Cam cat consuma in 24 de ore? E profitabil si din acest punct de vedere?

 4. 4
  Vyo Vyoleta

  Ce bine ca ne-ai prezentat acest gadeget, de mult timp cautam si noi ceva dar nu aveam curaj sa ne achizitionam, acum dupa ce am vazut clipul o sa-l caut prin magazine. Se poate comanda si online?

 5. 5
  Raluca Brezniceanu

  Eu n-am probleme, dar la tata care sta la casa sunt caderi de tensiune mai tot timpul. Cei de la Electrica mi-au spus ca transformatorul din cartier e vechi si nu face fata, si nici nu au bani sa il schimbe. Ideea e ca stam in acelasi cartier, dar pe semne suntem arendati la transformatoare diferite sau de vina o fi vecinul lui care sudeaza cate o juma de zi mereu. Oricum si mie si lui nu ne-ar strica UPS-urile nJoy Horus Plus. Cum le-o fi dat prin cap sa-i spuna Horus? Dupa cate stiu e zeul cerului si razboiului.

 6. 6
  Irina Sima

  Un UPS este foarte util. Aveam unul la fostul loc de munca si se pare ca isi facea treaba deoarece mereu aveam probleme cu reteaua electrica. Am realizat cat e de important mai ales cand am avut o cadere de tensiune ce mi-a ars sursa si mi-a afectat si hardul. 🙁 Nu o sa uit niciodata cum iesea fum din sursa si ce sperietura am tras. Asta s-a intamplat cand un Dorel s-a legat la fire cand Lidl a organizat un concert in cartier. A lasat intreaga zona fara curent, iar pe mine fara sursa si cu un hard defect… Asa sa nu mai imit robotzii cu “sa mi se arda sursa” 😀

 7. 12
  Mirel

  Pe mine un astfel de UPS a reusit sa ma scape de multe ori de probleme, de la pierderi de date si pana la salvarea calculatorului. In zona in care stau eu au loc caderi dese de curent deci pur si simplu nu pot sta fara un astfel de dispozitiv.

+ Leave a Comment

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord