Netgear X6 Nighthawk review

Netgear X6 Nighthawk review


Am testat Netgear X6 Nighthawk , primul router tri-band care exceleaza in garantarea unei performante ridicate mai multor de tipuri de dispozitive in interiorul unei retele.
X6 Nighthawk ofera supor pentru o bandă de 2.4GHz cu o viteza maximă de 600Mbps si două benzi cu frecveta de 5GHz cu 1300Mbps pentru fiecare banda, astfel se obtine o latime maxima de banda de 3200Mbps.

Specificatii:
– 4 porturi LAN si 1 port WAN de 10/100/1000 Mbps
– rețea wireless tri-band simultan: 3200 Mbps impartiti in 2 retele de cate 1300 Mbps in banda de 5 GHz si una de 600 Mbps in banda de 2.4 GHz
– compatibil cu standardul 802.11b/g/n/ac
– un port USB 3.0 si un port USB 2.0
– 6 antene externe
– functii QoS, retele guest, protectie, management din aplicatie pentru dispozitive mobile, beamforming, OpenVPN

Pe carcasa routerului veti vedea inscriptionate adresa la care trebuie sa te loghezi pentru configurare, SSID-ul si parola rețelei wireless default. Dupa ce intrati in meniul routerului, puteti accesa un utilitar pentru conectarea la Internet sau puteti alege optiunea de conectare manuala.
Netgear X6 dispune de un procesor dual-core la 1 GHz si trei procesoare aditionale, 128 MB memorie flash si 256 MB memorie RAM, toate necesare pentru a face fata gestionarii traficului prin retelele sale. Procesorul principal este un Broadcomm BCM 4709 ce include doua nuclee ARM Cortex A9 la 1 GHz, acest procesor efectueaza routarea pachetelor, gestionarea software-ului si a spatiului pentru stocare, astfel incat performanta routerului nu este afectata atunci cand se transfera fisiere pe unitatea de stocare conectata.
Procesorul principal este ajutat de trei procesoare separate de tipul BCM 43602 de la Broadcomm, unul gestioneaza frecventa de 2.4 GHz iar celelalte doua gestioneaza cele doua retele de 5 GHz.
Routerul gestionează în total trei benzi de frecvente: cea de 2.4 GHz, apoi 5 GHz Low band si 5 GHz Upper band iar pe fiecare banda se generează cate o retea wireless separata.
Semnalul wireless este foarte puternic, modelul are si o acoperire foarte buna, in acelasi timp este foarte utila optiunea de a grupa cele doua retele de 5 GHz sub acelasi SSID, astfel routerul va alege automat ce frecventa va aloca unui dispozitiv nou conectat.
R8000_Smart_Connect_02
In spatele carcasei sunt amplasate un port USB 2.0 si un port USB 3.0 – ambele ofera suport pentru imprimante si dispozitive de stocare externe. Router-ul ofera si de patru porturi LAN si un buton dedicat pentru pornirea si oprirea LED-urilor de semnalizare, foarte apreciat noaptea cand palpairile acestora pot deveni deranjante
Un router care poate gestiona o latime de banda de 3200 Mbps este util pentru o firma care dispune de mai multe laptop-uri de fabricatie mai veche sau mai noua care vor utiliza diversele retele puse la dispozitie de acelasi router. De asemenea Netgear X6 Nighthawk poate fi foarte util intr-o locatie in care mai multi utilizatori descarca sau fac streaming video în același timp, routerul asigurand o viteza excelenta si o experienta placuta pentru fiecare sau o casa de tip smarthome in care totul este conectat prin wireless.

Functii principale:

– QoS cu prioritizarea traficului pentru fiecare calculator sau aplicație
– aplicatie separata ReadyShare Vault cu ajutorul careia care poti configura backup automat din PC in unitatea de stocare conectatăala router
– acces prin FTP din in datele din unitatea de stocare conectata la router
– server DLNA si iTunes Music
– VPN
– trei retele guest
– control parental si mod de blocarea site-urilor
– aplicatie separata Netgear Genie pentru controlul routerului din telefon ( pentru sistemele de operare iOS si Android)
– beamforming
– IPv6
– limitare acces dispozitive USB

X6 Nighthawk este disponibil la eMag si PC Garage la preturi incepand cu 1179 lei.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord