NAS Synology DS116 review

NAS Synology DS116 review


Dragi cititori, am testat dispozitivul NAS Synology DS116, acesta este un dispozitiv entry-level din gama Network Attached Storage a celor de la Synology, DS 116 dispune de un procesor dual-core, 2 porturi de tip USB 3.0 si are un consum de energie redus, chiar si in timpul accesarii datelor.
Eu am testat dispozitivul NAS impreuna cu un HDD Western Digital Purple cu o capacitate de 2 TB.
Specificatii tehnice pe scurt:
Stocarea HDD inclusa, numarul HDD suportate 1x HDD, compatibilitate HDD bay SATA-III, tip HDD suportat 3.5 inch si 2.5 inch, SSD capacitate maxima HDD 8TB (1x 8TB HDD), CPU MARVELL Armada 375 88F6820 Dual Core cu frecventa de 1.8 GHz, memorie RAM 1 GB DDR3, interfata LAN 1x RJ-45, Viteza transfer 10/100/1000 Mbps, Conectori 2x USB 3.0, camere IP suportate: 16
DS116 ofera performante crescute de 112MB/s la scriere si 111MB/s la citire iar procesor este capabil sa cripteze foarte rapid datele scrise pe HDD, astfel daca utilizati acest dispozitiv puteti face back-up avand siguranta ca datele dumneavoastra nu sunt expuse niciunui risc.

NAS-ul DS 116 suporta standardul intern SATA cu ambele variante de hard-uri, atat cele de 3.5-inch (desktop) cat si de 2.5 inch (laptop).
Trebuie mentionat de asemenea ca DS116 are un sistem de operare din foarte apreciata gama DSM in cea mai noua versiunea sa, DSM 6, astfel interfata de control este intuitiva si usor de gestionat, va permite sa modificati cu usurinta orice setare doriti, de la cele pentru utilizator la servicii si aplicatii.

Pe partea de conectivitate DS 116 dispune de portul LAN 1Gbps Gigabit Ethernet si doua porturi USB 3.0, care pot fi utilizate atat pentru transfer rapid de fisiere cat si pentru conectarea la alte dispozitive USB cum sunt dongle Wi-Fi, imprimante, etc.

DS116 vine standard cu modul de partajare cross platform, compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac OS, Linux si Unix si foarte important pentru dispozitive mobile cum sunt smartphone-uri si tablete Android si iOS. Ferestre din AD si LDAP sunt ambele integrate, facand operarea usoara si rapida, usurand astfel integrarea lui DS116 in configuratiile de retea existente. Reteaua de stocare este in cloud si pentru ca o parte semnificativa din utilizarea unui NAS va fi pentru redarea de fisiere multimedia puteti obtine flux pentru DLNA cu dispozitive capabile sa fie utilizati in combinatie cu AirPlay sau Bluetooth obtinand fisiere media de la orice dispozitiv de retea atat in jurul casei dumneavoastra sau chiar si cand va aflati intr-o calatorie, cu conditia sa aveti accces la net.
In concluzie, DS 116 este un dispozitiv foarte util atat pentru angajatii firmelor care vor sa-si acceseze fisierele cu date de la munca oriunde si in deplina siguranta cat si utilizatorilor individuali, care il pot folosi pentru a stoca filme sau muzica pentru cei mici si a face astfel mult mai placuta o calatorie cu masina in vacanta de iarna de exemplu

Synology DS116 este disponibil la preturi incepand cu 773 lei.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord