TP-Link AC3200 – Review

TP-Link AC3200 – Review


Am primit in teste de la TP-LINK, routerul wireless Archer C3200 sau mai pe scurt AC3200, un gadget cu un hardware impresionant ce are o viteza si o arie de acoperire foarte buna. De asemenea, are un design mai compact decat alte routere wireless similare.

Archer C3200 a fost lansat in Romania anul trecut in cadrul celui mai important eveniment de gaming din Romania, Dreamhack, editia din Cluj-Napoca, la care producatorul TP-Link a fost partener tehnic pentru a treia editie consecutiva. Routerul AC3200 wireless creeaza trei benzi Gigabit separate, una de 2,4 GHz si alte doua de 5 GHz, fiecare asigurand viteze de transfer de 600Mbps, respectiv 2×1300 Mbps, pentru conectarea simultana a cat mai multor dispozitive la un nivel de performanta de neegalat. Tehnologia incorporata Smart Connect permite dispozitivelor conectate atingerea performantei maxime, alocandu-le benzile optime. Astfel, traficul este echilibrat intre cele trei retele, evitand congestionarea, reducerea performantei sau caderea conexiunii. Cu o viteza combinata de 3200Mbps pe cele trei benzi Wi-Fi, Archer C3200 permite utilizatorului sa se joace online si sa faca streaming-uri 4K Ultra HD pe multiple dispozitive, fara lag.
Totodata, cele sase antene externe, din care trei dual band – de 2,4 GHz si 5 GHz – si trei dedicate exclusiv benzii de 5 GHz imbunatatesc raza de acoperire, dar si stabilitatea semnalului. Cu ajutorul tehnologiei beamforming, routerul trimite semnalul direct catre dispozitive, pentru conexiuni mai puternice si mai stabile.

In cutie, alaturi de router, gasiti: adaptorul, un cablu Ethernet, ghidul de instalare rapida ( care cu siguranta iti va fi de mare ajutor atunci cand vei configura pentru prima data acest router), informatii de suport tehnic, o licenta publica GNU General (firmware-ul de pe acest router include software care este suypus unei licente GPL) si garantia.

Designul este foarte bine gandit, are o forma patratica cu latimea de 200 si inaltimea de 39 de mm  (fara ca antenele sa fie ridicate), iar greutatea este de 1.61 de kg. Grilajele de ventilatie de pe partea de sus si cea de jos  asigura o racire adecvata chiar si in medii calde si au in acelasi timp un aspect placut. O caracteristica utila este prezenta a doua fante, pe partea din spate, care pot fi utilizate pentru montarea pe perete a routerului.

Hardware-ul acestui router este, asa cum am spus la inceput, impresionant. Acesta se bazeaza pe o arhitectura Broadcom XStream cu procesor dual-core tactat la 1GHz si doua procesoare secundare pentru a gestiona conexiuni simultane fara intreruperi. Memoria RAM este de 256 MB, iar spatiul de stocare interna este de  128 MB pentru firmware.
Totodata, Archer C3200 dispune de doua porturi USB, unul 3.0 si unul 2.0, pentru partajarea rapida de fisiere, muzica si clipuri video in retea, are patru porturi Ethernet Gigabit pentru viteze de 10 ori mai mari fata de Fast Ethernet, pentru conectarea de console de joc, PC-uri si Smart TV-uri.
Datorita interfetei intuitive am reusit sa configurez routerul in cateva minute chiar de pe telefon cu ajutorul aplicatiei Tether App, care imi permite, de asemenea, sa administrez reteaua, sa setez functia „Control Parental” sau pot sa distribui fisiere, de pe orice dispozitiv Android sau iOS. Deoarece routerul ofera optiuni avansate de securizare a retelelor prin criptarea WPA/WPA2, este potrivit si pentru a fi utilizat de catre firme.

In concluzie, recomand cu placere acest router tuturor celor care isi doresc sa acceseze, simultan, fara intreruperi site-urile web de pe toate gadgeturile preferate (laptop, SmartTV, smarphone), sa se joace online ori  si sa faca streaming-uri 4K Ultra HD pe multiple dispozitive, fara lag.

+ There are no comments

Add yours

*

Acest formular vă colectează numele, e-mailul și conținutul, astfel încât să putem urmări comentariile plasate pe site. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate, unde veți primi mai multe informații despre unde, cum și de ce stocăm datele dvs.

DA, sunt de acord